avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cod civil repunere pe rol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cod civil repunere pe rol

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Pot cere instantei ca un proces suspendat sa ramana suspendat pana la solutionarea unui alt proces avand aceleasi parti si acelas obiect potrivit art 244 indice i CPC?
Speta: Am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pt plata restantelor. Dosarul s-a suspendat din vina asociatiei pentru ca nu au depus la dosar documentele cerute de instanta si nu au platit onorariul expert. Nu am facut cerere reconventionala dar in intampinare am aratat ca sumele pretinse nu sunt reale si nu au acoperire legala prezentand dovezi ( inscrisuri) si am cerut sa mi se restituie sumele incasate si pretinse abuziv precum si refacerea listelor de intretinere .
Dupa suspendarea procesului din vina lor, am dat eu in judecata asociatia pentru recuperarea sumelor pretinse abuziv si pentru refacerea listelor de intretinere. Nu au facut cerere reconventionala. S-a dispus expertiza, am platit onorariu expert, urmeaza sa se efectuieze.
Am primit azi citatie pt a ma prezenta la judecatorie pt repunere pe rol al procesului suspendat.
As dori sa impiedic repunerea lui pe rol pana la solutionarea celui in care am platit expertiza.
In esenta ei cer plata restantelor pe o perioada, eu contest aceste restante si cer plata banilor pentru care nu au justificare legala .
Deci pot sa spun in fata instantei ca nu sunt de acord cu repunerea pe rol invocand art. 244 indice 1 CPC?9 ( depunand certificat de grafa din procesul in care sunt reclamant)
Daca nu pot face acest lucru pot face cerere reconventionala dupa repunere pe rol daca ei isi maresc pretentiile ?( potrivit art 119 CPC)
Cum ar trebui sa procedez?
Pot merge cele doua procese paralel efectindu-se doua expertize pe aceeasi perioada si cu acelas subiect?
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
otto2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 14:41, 23 Aprilie 2008
dna avocat romascanu, eu am platit deja onorariul expert, in procesul care se cere repus pe rol asociatia trebuia sa plateasca onorariul expert. Deci ca sa se repuna pe rol trebuie sa plateasca si Asociatia onorariu expert asa cum a cerut instanta? Si se fac 2 expertize ? vreau sa va spun ca obiectivele exp[ertizei, stabilite de instanta , sunt identice.
Se poate renunta la una dintre expertize daca, dupa conexare, apar inutile...
Dar ori ne scapa ceva, ori chiar nu inteleg unde e problema in cate dosare se stabileste adevarul...
Eu chiar as cere unirea lor, mi se pare mai bine.
Si nu m-as mai plimba prin instanta pentru 2 dosare.
multumesc
Revin
Astazi a fost termenul de repunere pe rol. Instanta a prelungit suspendarea pe motiv ca reclamantul nu a depus documentele cerute de instanta la momentul suspendarii. Reclamantul nu s-a prezentat( nu are cerere de judecare in lipsa) dar a depus cerere de repunere pe rol si a ridicat exceptia de necompetenta a instantei ( initial reclamantul a depus cererea de chemare in judecata la sect 1 desi Asociatia este in sect 4) Instanta s-a mai pronuntat odata asupra acestei exceptii pe care a solutionat-o ca fiind competenta in prima sedinta de judecata. Nu inteleg cum se ridica o exceptie asupra careia instanta s-a pronuntat. Cu privire la pretentiile din intampinare m-am uitat in incheierea de sedinta in care avocatul partii adverse a cerut timbrarea si acolo instanta spune ca nu este necesara timbrarea deoarece este vorba de sume provenite din cotele de intretinere de ambele parti. Daca se va cere din nou repunerea pe rol trebuie obligatoriu sa depuna odata cu cererea de repunere si documentele cerute de instanta? Daca se prezinta si motiveaza ca le depune la termenul urmator? Poate Asociatia introduce o alta actiune la o alta instanta cu aceeasi cauza si cu aceleasi parti cat timp este suspendat procesul de mai sus?( Se perima in octombrie 2008)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua actiuni pentru dobandirea aceluiasi drept otto2007 otto2007 Buna ziua, Paratul intr-un dosar face cerere reconventionala prin care arata pretentiile sale fata de reclamantul din dosar . Dupa depunerea cererii ... (vezi toată discuția)
Suspendare otto2007 otto2007 Buna seara, Este vorba despre un proces civil, pretentii. A fost suspendat o data din vina reclamantei ca nu a depus inscrisurile cerute de instanta la dosar. ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu mihoctrandafir mihoctrandafir sunt parat intr-un proces care are ca obiect ANULARE TITLU DE PROPRIETATE si intervenient in alte doua procese care au aceleasi parti si acelasi obiect ... (vezi toată discuția)