Buna seara!
Cum recuperez o suma platita pentru concediu medical, din 2009?
CNAS refuza plata, pe motiv ca nu s-a depus cererea in termenul legal de 90 de zile.
Va multumesc pentru orice varianta de raspuns!
Persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori, precum şi entităţile asimilate angajatorului care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente precum şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt obligate să depună la casele de asigurări de sănătate, până la 15 februarie 2011, Declaraţia-inventar privind contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate aflată în sold la 31 decembrie 2010 şi neachitată până la 31 ianuarie 2011, inclusiv accesoriile aferente, pe ani fiscali.
Declaraţia va cuprinde si soldul sumelor de recuperat de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru care au fost depuse cereri de restituire în termen, şi care nu au fost restituite până la 31 ianuarie 2011.
Modelul şi conţinutul declaraţiei vor fi aprobate prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
sursa ANAF
Eu va sfatuiesc sa stati linistita. O sa se lamureasca toate aspectele legate de declaratia unica.
Cu siguranta o sa puteti recupera suma cumva, este normal.
''
pentru care au fost depuse cereri de restituire '' dar daca eu am recuperat de la o luna la alta si inca mai am de recuperat o suma cum procedez, la casa de sanatate in declaratie imi apare de recuperat dar nu depun cereri deoarece recuperez din soldul luni urmatoare, in acest caz cum procedez?