avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... superficie pe teren in proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

superficie pe teren in proprietatea mea

Buna ziua,

Problema este in felul urmator:
Teren aprox 300 mp proprietatea parintilor mei dobandita de la bunici prin act de vanzare/cumparare
Constructia 1, proprietatea parintilor mei dobandita de la bunici prin act de vanzare/cumparare
Constructia 2, proprietatea matusii, dobandita de la bunici prin act de vanzare/cumparare, amplasata pe terenul de 300mp
Constructia 3 (garaj), proprietatea matusii, dobandita de la bunici prin act de vanzare/cumparare, amplasata pe terenul de 300mp
Intre 1 si 3 exista o portiune de pamant de aprox 20mp, ingradita si folosita exclusiv de ai mei, restul la comun insa, in actele facute de notar acum multi ani se specifica faptul ca matusa are drept de superficie, atentie, asupra terenului de 300mp, deci implicit asupra terenului de sub casa parintilor ceea ce mi se pare o prostie.
Intrebari:
1) poate fi remediata cumva prostia cu dreptul de superficie asupra intregului teren? Matusa refuza sa cumpere terenul de sub casa ei, chiar si la un pret minim si implicit nu plateste impozite care, evident, cad in sarcina proprietarului
2) pot/putem anula/modifica dreptul de superficie asupra garajului de exemplu? Evident matusica n-o sa fie in veci de acord sa semneze un alt act de buna voie. Acuma sunt in negocieri pentru a cumpara garajul dar mi se cere un pret astronomic. Eu vreau ca acel garaj sa dispara intrucat este amplasat fix intre strada si casa parintilor mei si vreau sa separ cele 2 familii printr-un gard sa ramana fiecare cu bucatica lor. Sunt dispus sa le donez/vand cu 3 lei partea de curte care le-ar reveni. Problema este incurcata intrucat matusa are 2 copii, fiecare cu "mostenire" de la mama, respectiv: 1 garajul, altul curtea si trebuie negociat cu fiecare in parte pe bucatica lui. Cel cu garajul e cel mai indaratnic
3) In calitate de proprietar, pot ingradi/imparti cumva curtea? Teoretic asa le-as ingradi dreptul de superficie dar mi se pare aberant ca ei sa aiba acest drept pe intreg terenul, proprietatea parintilor mei
4) Daca ai mei imi vand mie terenul , repet, tot pe care se afla toate constructiile, pot sa nu recunosc dreptul celorlalti pt o portiune din el? (inclusiv garaj pentru ca inteleg faptul ca acea casa, a lor, trebuie sa stea pe ceva si nici nu ma intereseaza s-o darame/mute)

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: blueyed , utilizator 10:55, 27 Ianuarie 2011
Partile nu se inteleg, am incercat sa discut, evident ca nu au niciun interes. In instanta cred ca imbatranesc pana la o decizie care nici nu am certitudinea ca va fi favorabila
Asta e, pere malaiete nu pica des de sus, asa incat ori depunem efort pentru descurcarea itelor incurcate ori... le lasam as!
Solutii miraculoase nu sunt, cu atat mai putin pe forum.
Daca s-au vandut doar constructiile, nu si terenul, putem presupune ca acesta a ramas in proprietatea bunicilor?
@AVLIL, f subtil pentru un avocat...facem contract cu plata la indeplinirea obiectivului???? Nu caut solutii miraculoase sau 100% gratuite. Daca cineva se incumeta sa ma reprezinte intr-un eventual proces, astept propuneri
@Iazu, am scris inca din primul post ca terenul este in posesia parintilor mei prin vanzare/cumparare..bunicii s-au dus de multisor.
Domnule draga, raspunsul acela se pare ca a fost cam prea subtil de nu s-a inteles... desi eu credeam ca am spus destul de direct si clar.
Pentru ca dv. dezavuati atat intelegerea amiabila, dar si calea instantei, v-am spus ca ce doriti dv. nu se poate. Cu atat mai putin aici ca nu putem vedea actele, intelege corect succesiunea evenimentelor etc., mai ales ca acum reveniti si de fapt hai ca ar merge o instanta... noi nu mai pricepem nimic.
Nu inseamna ca va voi gasi eu o solutie in afara forumului, dar inseamna ca ar trebui sa o cautati si in afara dv.

Aici nu e un loc de cautat clienti, asa incat este urat sa insinuati altceva pentru ca incercam sa va dam o mana de ajutor. In plus, va rog sa nu asteptati oferte de reprezentare aici, caci ele sunt impotriva regulamentului si vor fi sterse.

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Precontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si tin sa multumesc tuturor care vor avea rabdarea sa-mi citeasca si mie problema. vecina mea are casa cu acte de ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cu statul...? Claudinne Claudinne Buna ziua. Sunt coproprietarul unui teren cu o casa, impreuna cu sora mea (avem actul de succesiune). Acum multi ani, mama noastra a vandut o casa vecina, ... (vezi toată discuția)