Buna ziua! Am si eu o intrebare. Daca donezi o parte din proprietatile tale inseamna ca donezi tot ce ai? Mai precis daca am donat o casa si un teren inseamna ca prin acel act de donatie am donat si alte terenuri aflate pe acelasi titlu de proprietate?Si daca e asa ce lege e aceea care spune asta. VA multumesc!
Se poate deschide succesiunea fara toti mostenitorii? Nu trebuiesc instiintati toti mostenitorii? Sau daca in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii nu se prezinta pierd dreptul de mostenitori.? Mai precis tatal meu impreuna cu 2 dintre frati au fost inlaturati de la mostenire pt ca o cumnata a deschis succesiunea si a facut certificat de mostenitor pe numele ei si al fiicei ei (debila mintal). Ceilalti motenitori nu au fost anuntati in nici un fel de acest lucru. Mostenirea era de la parinti. Tatal meu impreuna cu cei doi frati au donat casa si terenul de 1000 de metrii unui alt frate. Si pe sentinta de la judecatorie scrie ca deoarece s-a facut acel act de donatie au pierdut tot.
Cred ca nu ne-ati dat informatii detaliate indeajuns sa putem da o solutie juridica reala...
Cel mai bine este sa va duceti la un jurist care sa va spuna exact ce si cum, sa vada actul, titlul... Caci asa cum spuneau colegii, depinde mult de exprimarea din act, iar dv. nu ati adus deloc lamuriri in aceasta privinta.
Referitor la mostenire, trebuie instiintati toti mostenitorii, dar nu inteleg exact ce doriti dv. sa stiti, caci confundati unele termene si date, asa ca nu e nimic indeajuns de clar ca sa formulam o opinie, macar aproximativa.
Se pierde dreptul in anumite cazuri bine determinate, daca mostenirea nu a fost acceptata, nu are legatura cu prezentarea la notar.
Iar daca s-a acceptat sau nu inseamna cateva discutii referitoare la situatia de fapt, in amanunt uneori.
Cea mai buna solutie ar fi o consultatie juridica pentru dv., un avocat poate, fata in fata cu dv., sa inteleaga exact ce anume doriti a lamuri si va poate da raspunsuri la ambele probleme.
Dezbatere mostenire
eu1983
Buna ziua ,
Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare :
Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire
divele
Sunt 2 mostenitori pe terenuri si casa. S-a facut successiunea pe casa dar pe terenuri nu.La momentul succesiunii nu erau actele de proprietate. Acum s-au emis ... (vezi toată discuția)