avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua. Legat de noile prevederi, cine si cat primeste pentru situatia in care se naste un copil am o nelamurire. Sotul meu se afla in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani, adica pana in octombrie, pentru ca atunci va implini copilul doi anisori. Dar eu intre timp, mai precis in aprilie, voi naste un alt copil. Potrivit noilor reglementari, ce putem face? Va beneficia in continuare de indemnizatie pentru primul copil pana in octombrie, iar dupa acea luna va continua pentru cel de al doilea copil, sau dupa nasterea celui de al doilea copil trebuie sa renunte la indemnizatia pentru primul si sa continue pentru cel de al doilea?
Va rog sa ne lamuriti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluca4p , utilizator 17:36, 10 Februarie 2011
1.Daca dvs. nu beneficiati de indemnizatie de CCC puteti sa urmati ce scoala doriti.
2. Si daca ati fi beneficiat de indemnizatie de CCC OUG 111/2010 nu va interzicea asa ceva.
Va multumesc pt raspunsul dvs, dar sincer nu am prea inteles multe din el. Deci, situatia e urmatoarea. Am beneficiat de CCC pt primul copil pt ca am fost studenta pe vremea aceea. Pe urma CCC a fost preluat de sotul meu. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in aprilie. Dvs ati spus ca sotul meu poate continua cu CCC pt cel de al 2-lea copil dupa ce implineste primul copil 2 ani. De aceea va intrebam, daca eu ma inscriu la facultate din octombrie, adica sa fiu studenta in primul an din 1 octombrie si copilul implineste 2 ani abia in 16 octombrie, pot sa cer CCC pe baza legii 148/2005 cu modificarile din 2009, sotul urmand sa se intoarca la lucru din octombrie? Va rog sa ma lamuriti.
1. Pentru nasterile incepand cu 01.01.2011 nu se mai aplica OUG 148/2005 ci OUG 111/2010.
2. Puteti sa solicitati dvs. CCC in locul sotului, chiar daca sunteti studenta in acel timp.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Si care va fi suma pe care o voi primi? 600 ron indemnizatie + 200 alocatie? Asta incepand din octombrie, nu?
1. Veti face alt dosar pentru dvs. deoarece intre timp ati incetat sa mai primiti indemnizatia de CCC (o primea sotul), unde veti arata ce statut ati avut in cele 12 luni premergatoare nasterii celui de al doilea copil.
2. Veti primi minimum 600 lei + 200 lei.
3. Deoarece Normele nu sunt inca definitivate si publicate in M.O. va rog sa luati legatura cu Agentia Judeteana de Prestatii Sociale care este in masura sa va dea cele mai bune raspunsuri (aceasta aproba CCC si plateste indemnizatia).

Alte discuții în legătură

Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Continuare ccc Elena Caldararu Elena Caldararu Buna ziua!as vrea sa stiu daca se poate intra in concediu crestere copil din concediu crestere copil!va multumesc! (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie bebe2 in timpul ccc bebe1 CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: in decembrie 2010 am nascut bebe1, urmand ca in iulie 2012 sa nasc bebe2, deci cand bebe1 va avea 1,6 luni. Intrebarea ... (vezi toată discuția)