avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pt amenintare???cum???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pt amenintare???cum???

Buna ziua. va scriu din nou pentru a-mi la muri unele lucruri. De la un timp primesc amenintari de genul ''ai grija pe unde mergi ca o patesti'' si multe altele de acest gen plus injurii si calomnii la adresa mea. M-am gandit sa ma duc la politie sa depun o plangere impotriva acestei persoane. Cum trebuie sa procedez? de ce dovezi am nevoie? martori?
Cel mai recent răspuns: Diana Daisy , utilizator 20:24, 29 Ianuarie 2020
Va puteti adresa cu o plandere penala prealabila instantei de judecata sau parchetului.
Plangerea prealabila se depune in termen de 2 luni de la data cand ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor.Va puteti adresa organelor judiciare pt identificarea acestuia.
cat despre inregistrarea convorbirilor, acestea pot avea fortza probanta in cazul dvs.
Fac precizarea ca amenintarea trebuia sa fie de natura a produce o temere reala ,actuala..fie asupra dvs fie asupra rudelor apropiate.Infractiunea este una continuata, daca amenintarile au caracter repetat sau permanent , ceea ce justifica un grad de pericol social mai ridicat al faptuitorului.
Luati in consideratie aceste elemente, ati putea avea castig de cauza.
succes
Va multumesc mult de sfaturi, tocmai am primit invitatie la politie, se pare ca a devenit plangere penala sesizarea mea de acum 4-5 luni, altfel nu-mi explic. Presupun ca ar trebui sa le dau tot lor si inregistrarile de zilele trecute. Credeti ca ajuta sa merg cu un avocat?
modificarile codului de procedura penala, nu mai permit adresarea de plangeri penale instantei.
ararin a scris:

Va multumesc mult de sfaturi, tocmai am primit invitatie la politie, se pare ca a devenit plangere penala sesizarea mea de acum 4-5 luni, altfel nu-mi explic. Presupun ca ar trebui sa le dau tot lor si inregistrarile de zilele trecute. Credeti ca ajuta sa merg cu un avocat?


Va ajuta foarte mult un avocat ... este bine sa apelati la ajutorul unui specialist :)
Este bine sa apelati la un avocat, deoarece probatoriul alaturi de declaratiile date in fata autoritatiilor in drept sunt f. importante pentru solutionarea cauzei. Din ce ati relatat, consider ca raman in picioare doar infractiunile de amenintare si insulta, nicidecum calomnia. Succes! Av.Albu.

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea, injurii si calomnii? cata_barb2002@yahoo.com cata_barb2002@yahoo.com Buna ziua , respectuos va rog sa-mi dati cateva sfaturi cu privire la cele scrise mai jos... Sunt preot in Jud Timis ,iar in comuna unde slujesc o familie ... (vezi toată discuția)
Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata? precious007 precious007 Buna seara Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez. Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu ... (vezi toată discuția)
Telefoane cu nr privat ancastoica19 ancastoica19 salutare tuturor...indraznesc sa intreb care dintre voi, stie care sunt procedurile ce trebuiesc urmate pentru aflarea persoanei care ma ameninta la telefon si ... (vezi toată discuția)