avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale avize functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

avize functionare

Buna ziua,
urmeaza sa schimb activitatea principala a firmei : din consultanta in afaceri in CONSTRUCTII METALICE.
Va intreb:
1. de unde aflu de ce fel de avize am nevoie pentru noua activitate?
2. Hala pe care am inchiriat-o nu are proiect(am aflat dupa) #-o - oare o sa obtin avizele?:-/


Cel mai recent răspuns: Lupea Marius , utilizator 19:57, 20 Decembrie 2023
se poate inregistra punctul de lucru chiar daca nu ati inceput activitatea. se va da declaratia pe propria raspundere.
De la ORC iei o cerere (anexa C) pe care o completezi cu datele societatii, ale administratorului, iar la rubrica "sedii secundare" scrii adresa la care va fi punctul de lucru, codul caen pe care il vrei autorizat si denumirea activitatii.
Acea cerere trebuie vizata la pagina 4 de catre fiecare din cele 5 institutii. Asadar vei avea 5 dosare plic, cate unul pentru fiecare institutie, in care pui documentatia necesara (copie certificat inregistrare, copie act de identitate asociat, declaratia pe proprie raspundere sau alt document, dupa caz). Cu dosarul te duci la fiecare institutie in parte, il verifica si apoi iti pune stampila aferenta pe cererea anexa C. Depinde in ce oras esti. In unele parti se rezolva totul intr-o zi. Dupa ce ai cele 5 stampile, pui aceasta cerere anexa C in dosarul pentru ORC si il depui. Atat.
Poti suna la fiecare dintre cele 5 institutii sa te interesezi ce documentatie e necesara pentru obiectul tau de activitate.
La fiecare institutie se plateste o taxa. In judetul meu e 30 ron.
Asta pe langa taxele de la ORC.

P.S. Banuiesc ca obiectul de activitate dupa noul caen va fi 2511. Cu siguranta la mediu vei avea de depus o documentatie, printre care si o fisa de prezentare a activitatii (formular-tip de la ei), un plan de situatie si un plan de incadrare in zona a cladirii. La pompieri, cam tot asa, un scenariu de siguranta la foc, un plan de situatie, un plan de arhitectura si, eventual, un raport de expertiza tehnica.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
bia ms, utilizator
multumesc foarte mult!=D>
este cel mai complet raspuns. Ma apuc de treaba!(punctul de lucru se deschide in Braila)
Cu placere!
Poate si cu alta ocazie.
Succes!
manusa a scris:

multumesc foarte mult!=D>
este cel mai complet raspuns. Ma apuc de treaba!(punctul de lucru se deschide in Braila)

Va rog sa-mi spuneti ce urmeaza:-/ : am depus dosarul cu infiintarea punctului de lucru in Braila. Trebuie sa merg si in Braila sa-l inregistrez sau asta este tot?
Firma este din Bucuresti, punct de lucru in Braila.
Merci

Alte discuții în legătură

Gradinita gina2006ro gina2006ro nu poate nimeni sa ma ajute si pe mine in legatura cu mesajul anterior? va rog frumos! multumesc! (vezi toată discuția)
Acte necesare deschidere discoteca si bar la punct de lucru ziar actualitatea ziar actualitatea am o societate si in urma adaugarii unor coduri CAEN vreau sa deschid o discoteca cu bar la un punct de lucru. Care sunt autorizatiile necesare? Aviz de la ... (vezi toată discuția)
Confectii metalice plummy plummy Buna ziua Deschid o firma care urmeaza sa produca balustrade metalice, porti din metal si alte asemenea obiecte. Ma gandesc ca codul caen corespunzator ... (vezi toată discuția)