avTodincaVeronica a scris:
Daca nu aveti nici o decizie de desfacere a contractului de munca, precedata de un preaviz de 15 zile, inseamna ca sunteti in continuare angajata la firma. Faptul ca v-a ocupat altcineva biroul, nu inseamna ca vi s-a desfacut contractul de munca. Poate fi si asta o sicana pentru a nu va mai prezenta la serviciu si pentru ca apoi sa vi se desfaca disciplinar contractul de munca.
Doamna avocat, permiteti-mi sa va spun ca sunteti intr-o nepermisa eroare: demisia e o forma unilaterala de incetare a contractului de munca - nu e nevoie de semnatura angajatorului si nici de vreo decizie a acestuia, iar Codul muncii e destul de clar:
"
Articolul 79
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
{cred ca a dovedi demisia nu e prea complicat in acest caz}
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
{faptul ca in locul demisionarei a aparut deja o alta persoana poate fi interpretat si ca intentie a angajatorului de a renunta la beneficiul sau legal al dreptului la preaviz de 15 zile}
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca."
{si o asemenea solutie e aplicabila pentru ca angajatorul nu si-a indeplinit o obligatie esentiala in contractul de munca: plata salariului}
Miha3laM, apeleaza cu incredere la serviciile unui avocat pentru recuperarea restului de bani pe care ti-i datoreaza angajatorul. Temeiul legal este:
"
Articolul 166
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului."
Totodata, fa o sesizare la ITM privind faptul ca nu ai carnet de munca nici dupa cateva luni de la incheierea contractului (ai grija, totusi, cum spunea aba812001, sa nu cumva sa ai carnet de munca si el sa fie la ITM!). Articolul 3 din Decretul 92/1976 spune clar: "(2) Carnetul de munca se intocmeste in termen de cel mult 30 de zile de la incadrarea in munca.". In mod normal, pentru asta este amendat angajatorul.