avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces cu fiscul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces cu fiscul

Buna ziua.
Am o speta destul de complicata. Am cumpaat o firma in anul 2007 si nu am primit arhiva de acte contabile. In urma unui control de la finante mi-a fost gasita o factura neinregistrata si a inceput un control mai amplu, in urma caruia mi-au scos din burta niste datorii pe asazisa existenta a unui stoc de marfa de cca. 150 mil. vechi, ceva restante in urma contractelor de munca ale angajatilor (sau asa am inteles eu), dar firma nu a avut angajati, am scos tot dosarul de la AJOFM si nu sunt restante si niste bani in casa, care au fost contabilizati gresit, deoarece ei nu au existat niciodata. Cel mai rau lucru nu sunt numai aceste datorii, din care unele pot fi adevarate, dar penalitatile ajung la niste sume halucinante pentru o firma care avea o cifra de afaceri de cca. 280 mil. vechi pe an.
1. Ce se poate face in legatura cu aceste presupuse datorii ?
2. Ce se poate face in legatura cu penalitatile?
3. Exista vre-o cale de a scapa cat mai ieftin din aceasta situtie?
Va multumesc.
matahachiro a scris:

procedura va ofera si protectie (in sensul ca orice executare silita se suspenda iar penalizarile sunt stopate) insa exista si riscuri in sensul ca in functie de elementele concrete se poate atrage raspunderea personala a administratorului.

aca sunteti convins de injustetea actului de control incercati anularea sau modificarea lui. Nu uitati ca exista un termen de 15 zile pentru contestarea sa.

Aaaaa, au trecut cele 15 zile demult. Deci nu mai am posibilitatea sa contest Procesul Verbal in timpul prcesului, sau sa cer o contrexpertiza autorizata??

P.S. Ce sanse am sa scap de acuzatiile de evaziune fiscala si delapidare si care ar fi caile?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
BogdanChirovan, utilizator
Daca cineva care a mai trecut prin asa ceva mai poate sa-si spuna parerea in acest caz, va raman indatorat.
Multumesc.
imi cer scuze ptr eroare, termenul de contestatie este de 30 de zile, conf art.207 CPF. O sa editez si postul anterior.

acuzatiile de evaziune si delapidare nu se pot estima de la distanta deoarece exista multe moduri de savirsire a acestora si trebuie analizat fiecare fapta imputata de ANAF. oricum, este necesar ca ANAF sa faca o sesizare si daca veti fi citat intr-un dosar penal atunci analizati situatia cu un avocat specializat in penal-economic
matahachiro a scris:

imi cer scuze ptr eroare, termenul de contestatie este de 30 de zile, conf art.207 CPF. O sa editez si postul anterior.

acuzatiile de evaziune si delapidare nu se pot estima de la distanta deoarece exista multe moduri de savirsire a acestora si trebuie analizat fiecare fapta imputata de ANAF. oricum, este necesar ca ANAF sa faca o sesizare si daca veti fi citat intr-un dosar penal atunci analizati situatia cu un avocat specializat in penal-economic

Am inteles, dar a trecut si termenul de 30 de zile. Nu pot sa cer o expertiza contabila in timpul procesului penal?
ba da, insa trebuie motivata temeinic. insa in lipsa unei plingeri penale, executarea silita va merge in continuare actele de control si deciziile devenind irevocabile.

in acest moment actele intocmite de ANAF si anume procesul verbal intocmit este proba in materie penala, cf art.233 CPF si art. 214 CPP

Alte discuții în legătură

Aplicarea retroactiva.... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,as avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea speta:in urma cu 4 ani si ceva,am adus din germania o masina,la vama in baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata leasing gigelas gigelas Buna ziua, Ce voi intreba aici,are legatura cu topicul de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_539967/Control-fiscal.html ... (vezi toată discuția)