avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore ...nemotivate?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore ...nemotivate?!

Deoarece am o depusa o contestatie la tribunal in ceea ce priveste destituirea mea ilegala din functia de director, directorul interimar in timpul acesta imi face viata imposibila. De 7 zile de cand sunt in noua ,,situatie'' ma hartuieste atat profesional cat si ,,moral''. Mi-a trimis prin posta( fara sa-mi impute nimic verbal ) 2 avertismente scrise in care mentioneaza ca as fi lipsit ore nemotivate de la serviciu, exact in zilele cand ceilalti colegi erau plecati pe teren iar comportamentul lui este in permanenta agresiv si jignitor.. Singura care poate confirma ca am fost prezent la serviciu este contabila, care amenintata de directorul interimar, mi-a a spus ca ii este frica ca o destituie, daca imi tine partea. Am intrat de 2 zile in concediu medical pentru ca am probleme de sanatate, la intoarcerea la serviciu ma astept la noi represalii...cu siguranta pentru a ma da afara. Pb nu am nicio sansa sa demonstrez ca minte, neavand martori sa sustina contrariul, pentru ca a instaurat o stare de frica intre colegi(in felul acesta nu-mi vor tine partea-desi am avut relatii fff bune inainte). Am sesizat forul tutelar de abuzul la care sunt supus , dar...tocmai acest for m-a destituit...ilegal. Ce variante mai pot avea ca macar pana se pronunta instanta pe codul muncii sa rezist sicanelor acestui...interimar. Ce baza legala are sa-mi taie ore din pontaj si sa nu mi le plateasca???
Mai mult, am act aditional cu un salariu de baza.,..iar in stat figurez cu un salariu cu 4 mil mai putin. Banii i-am primit pe card si nu mi s-a dat niciun fluturas sa vad care a fost incadrarea. Ce pot face in acest caz...Suma de recuperat este prea mica in comparatie cu cat m-ar costa avocatul pe alt cap de acuzare...

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
ContSters161126, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters161126 , utilizator 20:19, 7 Martie 2012
freeelis a scris:

Aveti doua posibilitati : fie sesizati ITM-ul , fie deschideti o actiune in instanta .. ambele pot fi exercitate concomitent.

Litigiul s-a judecat? Daca da, ati primit hotararea si cand? Care este solutia data de instanta de fond?

Pe 16 februarie este prima infatisare(banuiesc). Am contestat decizia de destituiere pe doua fronturi ..una pe contencios administrativ-in prima faza , plangerea prealabila-(pentru ca m-au confundat cu functionar public) si a doua pe codul muncii(deoarece am CIM pe per nedeterminata si nu contract de mandat/administrare).
Chiar azi am sunat sa-mi elibereze adeverinta salariala pentru medic , pentru a-mi prelungi concediul medical si mi-a spus ca nu-mi da nimic inchizandu-mi telefonul...Estrigator la cer...eu chiar nu ma pot deplasa...
S-ar putrea sa va mai cer sfatul pe aprcurs, desi cel mai mare sfat l-as dori in sensul, daca merita sa mai lupt....si cum?...La intoarcerea din concediu sigur hartuirea si comportamentul agresiv vor continua...salariatii sunt inspaimantati de ceea ce se intampla..imi dau dreptate dar ,,nu le da mana sa ma sustina''......
In situatia in care imi dau demisia, din cele 3 capete de acuzare raman doar doua.....anularea deciziei si recuperarea diferentelor salariale....suferinta morala si imaginea nu le voi mai putea recup[era niciodata.:(
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
ContSters161126, utilizator
Cum ma asteptam dl avocat n-a catadicsit sa vina la infatisare. Mai mult la dosar nu era decizia de destituire contestata. Nici reclamatia nu era semnata si sustinuta de avocat, pentru ca d-na presedinte mi-a solicitat s-o semnez(desi am semnat un contract initial si am platit..-.banuiesc ca un avans- 5 mil). S-a dat un nou termen in 16 martie. Avocata partii parate a incercat sa ,,sugereze,, judecarea pe contencios administrativ si nu pe codul muncii. d-na presedinte i-a cerut dovezi si data viitoare va hotara pe ce se merge.
E clar ca nu pot merge mai departe cu dl. avocat(se pare ca a fost influentat(-avocata partii parate are mama judecator la curtea de apel). Nu stiu daca pot porni pe cont propriu...mi-e teama de incadrarea pe contencios ca nu prea stiu ce inseamna...daca se merge pe codul muncii decizia e nula de drept pt ca
-nu respecta conditiile prevazute sub sanctiunea nulitatii de dispozitiile art.267 si 268 din codul muncii.
-nu este emisa de angajator
-nu se precizeaza prevederile statutului sau ROI ,contractului de munca care au fost incalcate
-nu se precizeaza abaterile grave de care ma fac vinovat
-nu exista o cercetare disciplinara prealabila in conditiile Codului muncii
-nu este indicata calea de atac sau este indicata in mod eronat.

Oare inafara deciziei de destituire ceruta de d-na presedinte trebuia sa atasez si contractul de munca(nu mi-a cerut alte documente)
As dori un sfat...va rog!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
ContSters161126, utilizator
Niciun sfat?
Poate erati curiosi( in speciali cei afectati de sitiuatii asemanatoare )sa stiti cum decurg lucrurile in justitie?
Intre timp am angajat un nou avocat! Procesul s-a amanat de 2 ori iar din luna august a trecut pe Contencios administrativ. La sfarsitul lunii este prima infatisare pe CA. La dosar nu s-au adus probe de niciun fel...Avocatul nu poate sa se pronunte cat va mai dura procesul ..In decembrie se face anul....Inca am rabdare....desi actualul director m-a sicanat timp de 10 luni, nu are sanse sa ,, scape de mine''' si este disperat.Imi schimba lunar sectorul de activitate doar doar ,,ma prinde pe picior gresit''. Uita ca 20 de ani am fost pe post de executie . Este de 10 luni interimar...de 4 ori i-au tot prelungit madatul... dar postul nu a fost scos la concurs... ce spune asta????
Dl./d-na freeelis imi puteti da cateva variante de raspuns??Se asteapta rezultatul procesului? Pe ce perioada,, legala'' mai poate sa i se prelungeasca mandatul actualului director interimar?Multumesc!
Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 877, din 28 decembrie 2010.

Art. 25. - (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.

(2) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poatefi prelungită cu maximum 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.

(3) În perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.

Alte discuții în legătură

Destituire director interimar ramiha ramiha Buna ziua, Am si eu cateva intrebari si as fi recunoscatoare celor care stiu sa raspunda. 1. Care este procedura legala de demitere a unui director ... (vezi toată discuția)
Contract administrare RSB RSB Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada in care este numit un director medical interimar in spital, se incheie contract de administrare cu managerul ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca iuliy iuliy Buna ziua. Doresc un sfat in legatura cu un litigiu de munca. Sunt functionar public intr-o institutie publica si din cauza unor discutii cu seful mi s-a ... (vezi toată discuția)