avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore ...nemotivate?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore ...nemotivate?!

Deoarece am o depusa o contestatie la tribunal in ceea ce priveste destituirea mea ilegala din functia de director, directorul interimar in timpul acesta imi face viata imposibila. De 7 zile de cand sunt in noua ,,situatie'' ma hartuieste atat profesional cat si ,,moral''. Mi-a trimis prin posta( fara sa-mi impute nimic verbal ) 2 avertismente scrise in care mentioneaza ca as fi lipsit ore nemotivate de la serviciu, exact in zilele cand ceilalti colegi erau plecati pe teren iar comportamentul lui este in permanenta agresiv si jignitor.. Singura care poate confirma ca am fost prezent la serviciu este contabila, care amenintata de directorul interimar, mi-a a spus ca ii este frica ca o destituie, daca imi tine partea. Am intrat de 2 zile in concediu medical pentru ca am probleme de sanatate, la intoarcerea la serviciu ma astept la noi represalii...cu siguranta pentru a ma da afara. Pb nu am nicio sansa sa demonstrez ca minte, neavand martori sa sustina contrariul, pentru ca a instaurat o stare de frica intre colegi(in felul acesta nu-mi vor tine partea-desi am avut relatii fff bune inainte). Am sesizat forul tutelar de abuzul la care sunt supus , dar...tocmai acest for m-a destituit...ilegal. Ce variante mai pot avea ca macar pana se pronunta instanta pe codul muncii sa rezist sicanelor acestui...interimar. Ce baza legala are sa-mi taie ore din pontaj si sa nu mi le plateasca???
Mai mult, am act aditional cu un salariu de baza.,..iar in stat figurez cu un salariu cu 4 mil mai putin. Banii i-am primit pe card si nu mi s-a dat niciun fluturas sa vad care a fost incadrarea. Ce pot face in acest caz...Suma de recuperat este prea mica in comparatie cu cat m-ar costa avocatul pe alt cap de acuzare...

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
ContSters161126, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters161126 , utilizator 20:19, 7 Martie 2012
Multumesc tare mult pentru raspuns...este exact raspunsul pe care il asteptam...si-l doream....Numirea directorului este cel putin ciudata... vine din sistemul privat in care lucreaza de cativa ani, mai mult cand a fost numit avea firma pe acelasi cod caen cu cel al unitatii la care a venit interimar....si timp de 4 luni s-au suprapus activitatile fiind in comnflict de interese...mai mult nu indeplineste nici conditiile de ocupare aunei functii de conducere : aterminat o facultate cu profil de drept pe care n-a practicat-o niciodata... nu are vechime pe un post specific pregatirii superioare....sa mai spun???? si cu toate acestea este mentinut pe acest posrt...pana voi renunta eu....nici macar alternativa viabila n-au ales.......a fost o razbunare pe fata...si atat...Ma bucur ca daca procesul se continua... el nu mai are sanse sa fie ...renumit...a cincea oara....:O
Multumesc inca o data!
Fara rautate,cautati alt loc de munca!Daca ati cititi codul muncii veti intelege ca este timp si stress inutil..Succes!!
accente a scris:

Fara rautate,cautati alt loc de munca!Daca ati cititi codul muncii veti intelege ca este timp si stress inutil..Succes!!

Daca mi-ati aduce argumente punctual....probabil ca mi-as reconsidera pozitia.....desi nu mai am ce pierde, doar un job la stat....
daditzu a scris:

Multumesc tare mult pentru raspuns...este exact raspunsul pe care il asteptam...si-l doream....Numirea directorului este cel putin ciudata... vine din sistemul privat in care lucreaza de cativa ani, mai mult cand a fost numit avea firma pe acelasi cod caen cu cel al unitatii la care a venit interimar....si timp de 4 luni s-au suprapus activitatile fiind in comnflict de interese...mai mult nu indeplineste nici conditiile de ocupare aunei functii de conducere : aterminat o facultate cu profil de drept pe care n-a practicat-o niciodata... nu are vechime pe un post specific pregatirii superioare....sa mai spun???? si cu toate acestea este mentinut pe acest posrt...pana voi renunta eu....nici macar alternativa viabila n-au ales.......a fost o razbunare pe fata...si atat...Ma bucur ca daca procesul se continua... el nu mai are sanse sa fie ...renumit...a cincea oara....:O
Multumesc inca o data!

Cand se va epuiza perioada max. de 1 an de interimat,se vor face diligente pt. scoaterea postului la concurs iar singurul candidat inscris si desigur admis va fi personajul in cauza... care va deveni director cu acte in regula,tare imi suna cunoscuta povestea dvs.Este cazul tipic al celui sustinut fie de un personaj politic local,fie de un afacerist cu interese in zona ,pt. care se indeparteaza de obicei un bun profesionist din institutie spre a-i face loc.
Fiti tare si mai ales nu va descurajati si mergeti mai departe!
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
ondino a scris:

Cand se va epuiza perioada max. de 1 an de interimat,se vor face diligente pt. scoaterea postului la concurs iar singurul candidat inscris si desigur admis va fi personajul in cauza... care va deveni director cu acte in regula,tare imi suna cunoscuta povestea dvs.Este cazul tipic al celui sustinut fie de un personaj politic local,fie de un afacerist cu interese in zona ,pt. care se indeparteaza de obicei un bun profesionist din institutie spre a-i face loc.
Fiti tare si mai ales nu va descurajati si mergeti mai departe!

Aveti perfecta dreptate... la deznodamantul asta e...ff probabil sa se ajunga...dar tot abuziv...
Eu imi doresc castigarea in instanta nu pentru postul in sine, cat pentru reparatia morala si a imaginii terfelite in mod nedemn.... am cativa ani buni in fata de cariera ...si-mi doresc sa nu plec cu , ,pietre de gat,, pentru ca nu sunt agreat politic(ati sesizat corect nuanta conflictului).
Am fost incantat sa citesc in profilul dv-stra ca sunteti in tema in domeniul bugetar mai exact sanatate.
Suntem unitate sanitara care presteaza activitati adiacente actului medical.Profilul de baza este de prestari servicii medicale tehnice.
In conditiile de angajare si promovare pe un post de director, persoana vizata trebuie sa indeplineasca cateva conditii de baza...printre care min. 5 ani de activitate in profilul facultatii absolvite. Acest ,, domn'' are o facultate de drept terminata la,, venerabila'' varsta de 54 de ani si nu a lucrat niciodarta in domeniu juridic ....fiind doar administrator unic la o firma privata.....(!!!!) exact cu acelasi profil de activitate cu cel pe care il are unitatea noastra....in continuare in situaqtiile ANAF apare tot adminidstrator unic....apare incompatibilitate ,conflict de interese...etc....
Intrebarea mea....puteti spune obsesiva(dar a devenit in aceste 8 luni .....) este cum poate fi posibil la o unitate de stat sa se incalce flagrant legea si totusi nimeni sa nu ia atitudine...sunt sesizari scrise facute la nivelul DSP-ului local...dar este numit exact de ei....

in fine... o vanatoare de vrajitoare...eu vreau sa castig doar pe cale legala..

Alte discuții în legătură

Destituire director interimar ramiha ramiha Buna ziua, Am si eu cateva intrebari si as fi recunoscatoare celor care stiu sa raspunda. 1. Care este procedura legala de demitere a unui director ... (vezi toată discuția)
Contract administrare RSB RSB Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada in care este numit un director medical interimar in spital, se incheie contract de administrare cu managerul ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca iuliy iuliy Buna ziua. Doresc un sfat in legatura cu un litigiu de munca. Sunt functionar public intr-o institutie publica si din cauza unor discutii cu seful mi s-a ... (vezi toată discuția)