avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se poate face impotriva hartuirii?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se poate face impotriva hartuirii?

as dori sa stiu si eu ce se poate face in cazul in care o persoana este hartuita fizic si verbal ?

mentionez ca fizic nu exista urme grave si ca nici martorii n-au existat.

Foloseste la ceva inregistrarea telefonica a amenintarilor verbale?

au fost facute mai multe plangerii la politie dar fara niciun rezultat - deoarece traim in romania -...spuneti-mi legal cum pot face ca sa scap de hartuire?

am o informatie cum ca tipul ar fii nebun cu acte...ma ajuta in rezolvarea situatiei?

am nevoie urgent de un raspuns... multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marie_Ann , utilizator 22:23, 29 Octombrie 2009
a fost declarat nebun de catre unitatile abilitate ale statului . dar nu am idee pentru ce anume, trebuie sa intreb persoana in cauza :)
In orice caz, cel hartuit, chiar daca nu cunoaste bine legea penala, este sub protectia legii. Recomand, mai ales daca persoana hartuita s-a adresat politiei fara nici un rezultat, sa ceara unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria din circumscriptia careia isi are domiciliu, un sfat, aratandu-i totdata si inregistrarile, deoarece la aceasta infractiune legea poate fi aplicata doar in urma plangerii prealabile facute de persoana vatamata. Cu atat mai mult, daca hartuitorul are vreo boala psihica certificata de doctor, se poate cere masura de siguranta a internarii in spital de specialitate.
Parerea mea: daca a fost declarat nebun, in practica e greu de obtinut ceva, indiferent ce . In teorie se spune ca se poate obtine masura de siguranta a internarii. In practica inseamna ca persoana se interneaza singura pt a evita neplaceri cu justitia dupa care este externat dupa o perioada scurta de timp. Hartuire este din pacate doar in literatura. In sensul legii penale hartuirea se limiteaza la cea sexuala desi legiuitorul ar mai fi trebuit sa imagineze si alte situatii. De ex. mi se pare super ok modelul american cu interzicera faptuitorului de a se apropia la o anumita distanta de victima. Vatamare corporala nu este pentru ca vatamarea presupune un anumit numar de zile de ingrijiri medicale. E corect loviri sau alte violente. Trebuie martor si un certificat de la IML. Poate si ceva noroc. Agresorul sau aparatorul acestuia se v a folosi de handicapul mental.
Se spune ca in Romania e mai cxeva ca in S.U.A.
Deci, ar merge incercarea unei actiuni asa cum a zis persoana de mai sus dar obilgatoriu cu avocat care sa instrumenteze cazul.

avocat Claudiu Lascoschi
As dori sa stiu ce as putea face pentru a nu mai hartuita psihic de catre viitoarea mea soacra.De fiecare data cand are ocazia vine pe la mine si insista la usa sa-i deschid,iar daca nu-i deschid face scandal pe scara blocului si in afara de asta sustine de foarte multe ori ca ma vede in masini.Pot sa spun ca m-a facut in toate felurile desi nu are niciun motiv si nicio dovada ca ar fi adevarat tot ceea ce spune ea.Doresc sa mentionez ca locuiesc cu viitorul sot iar in contractul casei sunt trecuti amandoi,dar dupa opinia mea acest lucru nu-i da voie sa vina sa ma hartuiasca de fiecare data cand vrea ea si in afara faptului ca de cateva ori m-a hartuit si prin telefon.Sincer nu stiu ce sa fac pentru a putea fi linistita sa-mi vad de viata mea.

Alte discuții în legătură

HĂrȚuire de persoana si familie poliția implicata Andreeaddc Andreeaddc Buna ziua! Doresc sa cer Sfatul unui Specialist Eu si Familia mea suntem Hărtuiti zilnic. de o ORGANIZAȚIE/ Grupare ? Comunitate ? care implica Vecini, ... (vezi toată discuția)
Vecin care ma acuza ca il iradiez RatoiulQ RatoiulQ Buna ziua! In urma cu 1 an de zile am cumparat un apartament prin credit - toate bune si frumoase. In momentul cand m-am mutat din prima zi m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Vecin violent mi-a lovit copilul minor PatriciaC PatriciaC Buna ziua, Intr-o seara cand venea sotul de la gradinita cu baiatul de 4,5 ani, vecinul de la etajul 3 a iesit pe usa si s-a adresat direct copilului ... (vezi toată discuția)