avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia apara infractorii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia apara infractorii

Am cumparat un apartament intr-un complex de blocuri noi. Aici locuiesc multi oameni seriosi, corporatisti si locuiesc si interlopi: prostituate, recuperatori, femei de video chat, proxeneti. Toti sunt sfidatori la adresa noastra a celor care cistigam bani cinstit, sunt extrem de agresivi si ne incalca des diverse drepturi, insulta, ameninta.
Pe rind, mai multe persoane am facut la momentul in care am avut de-a face cu ei diverse plingeri la sectia de politie. Absolut nici una nu a fost solutionata pentru corectia acestor indivizi, dimpotriva. Se tergiverseaza, proximistul nu se baga in nimic, orice plingere o da la judiciar, acolo nu are termen si zace si majoritatea s-au soldat cu NUP. Bineinteles.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce se poate face? Am facut sesizari la MAI dar tot la sectie ajung si acolo raspund doua vorbe trei prostii in termenul de 30 de zile iar golanii devin din ce in ce mai obraznici.
M-am gindit sa merg in audienta la un oficial de la MAI si sa discut situatia, ce parere aveti? Sau mai exista si alte variante?
Daca asa o fi in toata tara... e grav.
Imi spunea o amica care a fost politista ca NUP au primit si cei care au batut oameni si aceia au fost spitalizati. Deci, sperante sunt mici insa ma gindesc ca o bresa ar trebui sa existe, sa ne asculte si pe noi cineva.
E trist sa platesti rate de 1000 de euro pe luna, sa visezi la casa ideala, s-o ai si sa te trezesti cu interlopi ordinari de vecini.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 07:21, 1 Februarie 2011
Multumesc celor bine intentionati care au raspuns.
Se pare ca o parte dintre dvs. ati inteles gresit subiectul. Eu nu scriu aici pentru a discuta situatiile si contextul plingerilor catre politie. Ele au fost intocmite de catre un avocat si nu vad ce nu s-a inteles. Eu caut o rezolvare administrativa, de la sectia de politie care nu face nimic, intentionat (nu am interes, nici timp sa va povestesc) catre un superior mai serios al acesteia. Probabil ca nu v-ati confruntat cu aceasta situatie.
Aceasta sectie de politie a fost controlata de curind si s-a dovedit ce va spun aici.
Nu stiu de unde s-a ajuns la discutarea subiectului si a temeiului legal al plingerilor mele, nu am nevoie de avocat, dra. nans, oricum nu de unul obraznic si sfidator cu clientii, in concluzie - neprofesionist.
Ca sa fiu sincer nu am inteles care sunt acele persoane binevoitoare.

Tot la fel nu am inteles nici din ce motiv Nans ar fi sfidatoare.

Sectiile de politie sunt nevinovate.Beneficiaza si ele de prezumtia de nevinovatie si ca sa se dovedesca ceva in contra lor un avocat sfidator este chiar de treaba...dupa parerea mea...

Sunt foarte multi avocati dar atat de putini incat sa faca fata situatiei juridice din Romania incat tot dupa parerea mea tot justitiabilii sunt de vina...
Fiecare isi alege ce avocat poate...

Extraordinar de rar este de vina si politia care...poate ca nu este chiar nevinovata...dar este prezumata nevinovata pana la dovedirea probei contrarii...

Nu va plangeti de sistem daca nu aveti forta de a-l combate...
Nu stiu daca este o ...maxima...dar este bine de avut in vedere...
Ati contestat NUP la procurorul superior si apoi in instanta? De ce nu v-a sfatuit avocatul cum sa contestati solutia la plangerile pe care le-a intocmit?

Daca inconfortul psihologic este destul de mare, sfatul meu este sa va vindeti apartamentul si sa va mutati. Oricum nu puteti sa traiti in continuare intr-un bloc care a fost odata plin de interlopi, prostituate si politisti corupti.
Dar de-abia m-am mutat, cum sa vind? Multe persoane mi-au spus asta insa nu e ok, am muncit mult pentru acest apartament.
Avocatul doar mi-a intocmit plingerile, e un amic, mai departe nu am mai mers.
Un singur NUP a fost insa din lipsa de probe, nu aveam de ce sa merg mai departe.
Ce spun aici se refera la modul in care politia lucreaza, cel putin sectia de care tinem noi. Un exemplu: un vecin ne-a deranjat 2 ani cu muzica tare, el cu tac-su la politie. Exasperati, am inceput sa sunam sa vina echipajul sa-i potoleasca. De cite ori sunam, dupa citeva minute SE INCHIDEA MUZICA IN APARTAMENTUL VECIN.
Ei... ce ziceti de asta??? Cum sa dovedesti? Eram noi pasibili de amenda, va dati seama in ce hal au ajuns de mizerie?
Nu doresc sa continui cu ce face sectia asta.
E insa o solutie, multumesc pentru ea domnule eumarian, sa fac plingere superiorilor lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative? islagall islagall Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? ... (vezi toată discuția)
Relatie sexuala marian-m1985 marian-m1985 Buna seara.Am si eu un gand care ma tot framanta de cateva saptamani.Intr-o seara cand ma intorceam de la serviciu am apelat la serviciile unei prostituate pe ... (vezi toată discuția)
Ce ne facem cu politia romana? Costica33 Costica33 Dragi concetateni forumisti, Incep un subiect nou dedicat problemelor aparute in relatia cu politia romana, probleme a caror rezolvare eu nu o mai gasesc. ... (vezi toată discuția)