avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interzicere de catre asociatia de proprietari montarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interzicere de catre asociatia de proprietari montarea unei antene satelit pe fatada sau terasa

Buna seara. Am o problema de domeniul sf-ului. Am incheiat un contract de furnizare servicii de televiziune prin satelit cu o firma. Au venit meseriasii sa monteze antena. Din cauza faptului ca locuiesc la parter si am in fata un bloc cu 10 etaje nu se poate monta pe perimetrul apartamentului, la parter. Deci, bariera tehnica. Acum, singura solutie este montarea pe fatada blocului in partea superioara, pe parapetul terasei. Cand am solicitat responsabilului de scara (avem si din acesta) cheia de la terasa mi-a mi spus cu nonsalanta ca nu am voie sa instalez antena pe fatada argumentand ca n-o lasa presedintele. Presedintele , cand i-am solicitat cheia mi-a spus ca nu am voie sa instalez antena deoarece exista o hotarare luata de comitetul executiv al blocului, aprobata de adunarea generala a blocului prin care se interzice montarea pe terasa blocului a antenelor parabolice cu exceptia cazurilor cand instalarea se solicita de catre "handicapati"#-oCer scuze in numele lui pentru exprimare.
Degeaba am protestat, am turuit etc. Hotararea este de neclintit, este hotarare cu caracter obligatoriu si trebuie sa ma supun. Intre timp trebuie sa-i explic copilului de ce nu-si poate urmari emisiunile preferate la televizor.:sorry:
Intrebari:
1. Au voie sa emita hotarari cu caracter obligatoriu referitor la montarea vre-unei antene pe fatada blocului?
2. Cand se iau aceste hotarari, nu cumva trebuiesc luate in interesul nostru?
3. Este cumva un caz de discriminare tinand cont ca persoanele cu handicap pot monta antene (conform aceleiasi hotarari)(si nu se strica terasa) iar eu nu pot (pentru ca o stric), tinand cont ca de la parter nu pot receptiona semnalul de la satelit?
4. Faptul ca sunt trimis la o societate cu retea in bloc, altul decat cel agreat de mine mi se pare mie ca este un fel de monopol mascat, o impartire a clientilor cu girul comitetuluiX-(...pff, nu stiu ce sa mai cred.
Interesul meu in acest caz a fost pretul si calitatea serviciilor la care am hotarat sa ader in urma unui contract comercial si comitetul ma impiedica sa transpun in fapt un contract comercial, imi aduce atingere dreptului de libera alegere a furnizorului de servicii, dreptul la informare prin mass media etc
Mi s-a sugerat sa apelez la o societate prin cablu. La noi sunt 2 care platesc la asociatie chirie pentru instalatie, lunar sau anual, nu stiu exact. Din cauza concurentei dintre cei 2 operatori se ajunge si la taieri de cablu unul la celalalt, cei ce sufera fiind abonatii. Acesta a si fost unul dintre motivele pentru care nu am dorit sa fiu la "comun" alegand sa fiu individual cu antena mea.
Cine este amabil si cunoaste legea pe partea aceasta i-as ramane indatorat mult timp de acum incolo.
P.S. Am inceput demersurile legale in acest sens transmitand o solicitare catre comitet prin care solicit acordul scris si fotocopii ale respectivei hotarari.
Si, o ultima intrebare legata de administratie. Avem 1 presedinte, 1 vicepresedinte, 1 cenzori, 1 contabil, 1 casier, 1 administrator, 8 responsabili de scara, 4 femei de serviciu, toti platiti, partial cu carte de munca, cu tot ce decurge din obligatiile lor legale. E legal? Ca de normal nu mai intreb...:O
Cel mai recent răspuns: smcsandy2007 , utilizator 00:10, 22 Martie 2012
Sper ca atunci cind ati spus stiti ce aveti de facut nu era nimic agresiv impotriva comitetului.

Nu trebuie decat sa rugati un vecin mai de sus sa permita instalarea la el in balcon a unei asemenea antene .

Daca dati de un vecin de treaba puteti pune 5 cite una de fiecare. Digi,BOOM,Dolce,Focus Sat ,AKTA (fostul Max tv)
Va spun ca eu le stiu pe toate ia uitati-va cate avem in bloc.
[ link extern ]
:offtopic:
Haideti, domnule, chiar e de-adevaratelea? :happy::stunned:
unlocatar a scris:
Va spun ca eu le stiu pe toate ia uitati-va cate avem in bloc.
[ link extern ]


Felicitari!
Cum ati reusit sa trucati acea poza!?
Eu nu cred ca poate fi adevarat, mai ales ca se vad si urmele de la fumul de gratare pe pereti. Bagati-i si-un fond muzical ca sa fie tacamul complet.
Ceva cu "Vreu o tara ca afara"
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Adriantot, moderator
Nu e nici un trucaj.Poza este de pe net si scrie aici ca e in baia mare
[ link extern ] /
Sunt camine de nefamilisti, cu o singura baie pe un palier. Si toate sunt populate de rromi. Ei profita de oferta Digi, 6 luni nu platesc…
Fumul de pe pereti nu e de la gratare ci de la sobele de incalzire.

dar exista 2 blocuri exact ca acesta unul este in Valea cascadelor,Bucuresti in militari chiar la calea ferata ,apoi mai este unul chiar in spate la orange in IRIDE business park.

Uite ca si in gorj exista
[ link extern ]

Lasa ca poate cisteste si dansul cum e la straini www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
unlocatar, utilizator
NU POT FACE DECAT SA ... RAD LA VEDEREA ACESTORA... CRED CA NU FAC ALTCEVA OAMENII ACEIA DECAT SA SE UITE LA TELEVIZOR =D>:D;)

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Montare antena satelit insanity insanity buna, ma puteti ajuta cu un raspuns? vreau sa instalez antena parabolica pe bloc, insa presedintele blocului mi-a transmis ca nu se poate face asta, deoarece ... (vezi toată discuția)
Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)