avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tatal meu a decedat de curand....ma intereseaza daca bunicul meu are vreun drept la apartamentul care era pe numele tatalui meu inainte sa moara
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 13:56, 28 Ianuarie 2011
Da, pai de fapt la a cui casa va referiti? ca ne-am incurcat.
Casa, daca era pe numele tatalui dvs.,se imparte intre dvs. si mama dvs.Bunicul nu are treaba.
nu are niciun drept foarte sigur tru esti mostenitorul
fara semnatura lu mama ta nu poate sa faca nimica
deci...bunicul meu vrea vrea sa ii dea casa de la tara unde locuieste el momentan lui matusa mea...si ia cerut semnatura lui mama cum ca nu are pretenti la casa de la tara....si acum ma interesa daca noi avem drepturi la casa de la tara si daca matusa mea si bunicul meu au drepturi la apartamentul lui tata
ca sa nu mai divagam:

daca noi avem drepturi la casa de la tara

Voi la casa bunicului - da

matusa mea si bunicul meu au drepturi la apartamentul lui tata

bunicul si matusa la casa voastra: da numai in cazul in care tu renunti la mostenirea dupa tatal tau. Daca nu renunti la mostenirea de la tata celelalte rude (care sunt in alta clasa de mostenitori) sunt indepartate.

Alte discuții în legătură

Mostenire astridamel astridamel O bunica , fiind bolnava , a facut certificate de mostenire asupra case I , celor 2 fii ai ei, dintre care unul a decedat,, cel decedat divortase si A ramas ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)