se poate sparge un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
dupa redactarea acestui contract unul dintre bunici a decedat.ma intereseaza sa stiu ce drepturi am dat fiind faptul ca matusa mea vrea sa sparga contractul dupa 10 ani.
daca unul din intretinuti traieste, se poate "sparge" (rezilia e termenul juridic) un contract de intretinere, cu mai multe conditii. Evident, esential este dovedirea faptului ca nu s-a prestat(respectiv primit) intretinerea asumata prin contract.
Intucit, obligatia de intretinerea este un fapt dpdv juridic, probarea sa (ca s-a prestat sau nu) poate fi dovedita prin orice mijloc de proba, inclusiv martori.
Asadar, raspunsul este "da" insa depinde de probe si evident de instanta
Mostenitorii TATALUI dvs. sunteti dumneavoastra (3/4 din masa succesorala) si mama dvs. = sotia supravietuitoare a tatalui dvs. (cu o cota de 1/4).
Bunicul si matusa nu au ce sa caute la mostenirea tatalui dvs. decat in situatia in care ATAT dvs. CAT SI mama dvs. ati fi renuntat la mostenirea tatalui.
MAMA dvs. nu are ce sa caute la mostenirea bunicului dvs. DUPA TATA. (e gresit ce vi s-a spus mai sus).
La mostenirea bunicului dvs. (care va muri ...cand va muri) vor veni copiii lui in viata (= matusa si cine o mai fi, daca o mai fi, caci nu ne-ati spus cati copii are/a avut) + descendentii fiilor premuriti (= dvs. in calitate de fiu al fiului mort al bunicului +... altul nu stiu daca o mai fi).
Legea nu cheama la mostenire prin reprezentare si pe NEVESTELE fiilor predecedati.
De ce? Pentru ...amaratul de motiv ca nora nu e ruda cu socrul.
Si atunci se pune intrebarea: oare de ce o vrea bunicul semnatura mamei?
Pentru ceea ce nu ati spus si pentru ceea ce nimeni nu a intrebat
A cui era casa? E doar a bunicului ori era si a bunicii?
Daca era SI a bunicii, atunci trebuie sa stim si cand a murit bunica. A murit inaintea tatalui dvs. sau dupa tatal dvs. (fiul ei)?
Daca acesta casa era SI a bunicii si daca bunica a murit INAINTEA tatalui dvs. atunci atat DVS. cat si MAMA dvs. aveti DEJA o parte din acea casa dobandita prin retransmitere (alta macare de peste decat reprezentarea) si are deja si matusa o parte din casa (banuiesc ca matusa era fiica bunicii).
Deci, daca acea casa a fost si a bunicii si daca bunica a murit inaitea tatalui, atunci intre momentul mortii bunicii si al tatalui acea casa a fost proprietatea indiviza a: bunicului, a matusii si a tatalui dvs. (mostenitorii defunctei)
Partea tatalui dvs. din acea casa (partea lui dobandita prin mostenire de la mama lui) intra in masa succesorala a tatalui dvs. si se transmite mai departe (retransmitere) catre dvs. + mama dvs. (prin acest mecanism al retransiterii se poate ajunge in situatia in care ceva ce era al soacrei ajunge si la nora ...dar numai daca este indeplinita o anume conditie referitoare la ...ordinea inmormantarilor/ordinea deceselor).
Daca lucrurile au stat asa cum le banuies eu, atunci, la acest moment, casa aceea ar fi proprietatea indiviza a urmatorilor: bunicul, matusa, dumneavoastra si mama dvs.
Pai atunci, bunicului i-ar trebui mai mult decat semnatura mamei. Iar trebui si semnatura dvs. daca vrea sa vanda TOATA casa.
Am incercat sa ghicesc cam despre ce ar fi vorba, dar raspunsurile se dau in birou cu acte in fata si nu pe ghicite. Daca vreti raspunsuri corecte, cautati-le unde trebuie.
Mostenire
astridamel
O bunica , fiind bolnava , a facut certificate de mostenire asupra case I , celor 2 fii ai ei, dintre care unul a decedat,, cel decedat divortase si
A ramas ... (vezi toată discuția)
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)