avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere interpol cautare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere interpol cautare minor

Am o sentinta judecatoreasca definitiva data in Spania ce obliga pe mama sa ma informeze de toate aspectele vietii minorului gradinita medic etc la care mama nu se supune si a trecut mai mult de un an de zile si inca nu cunosc nimic de minor unde sta medicul grad. etc . Am cerut in trei rinduri executia dar justitias spaniola arhiveaza cererile .
Pot cere interpolului cautarea copilului ??? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Blancy , utilizator 11:09, 8 Iunie 2008
Mda... nasoala treaba:(..
din pacate singurul ajutor... epuizare tuturor cailor de drept din Spania... (pan la instanta lor suprema)...asta dureaza...
Insa aveti neaparat nevoie de un avocat... spaniol care sa stie exact ce si cum se poate face...
TRATAMENTE INUMANE CU MINORUL BOLNAV
Multumesc inca odata pt raspuns domnilor juristi ,multumesc domnului avocat ce a postat inca odata istoricul cazului meu pentru a se intelege mai bine .
As mai intreba unde fac cererea in Spania in l. spaniola sau in romania in l romana. Logic ar fi in limba romana dar sa-l depun aici in Spania ????Nu stiu exact cum functioneaza aceasta institutie .
Referitor la epuizarea tuturor cailor de atac sunt deja in recurs la Curtea de Casatie in Spania dar avind si in vedere 3 luni de greva in justitia de aici si miile de cazuri acumulate si alte procese prioritare privind terorismul cu ETA cel putin 2-3 ani este de asteptat . Problema este ca eu atita timp nu -mi pot indeplini obligatiile de crestere si educare a minorului in beciurile politiei supravegheat, sa-l invat limba ce nu o cunoaste sa pot investiga starea lui de sanatate ce este tot mai suferind cu mari probleme de comportament se arunca jos si ramine inert si greu il pot readuce .Ce sa va mai spun ca nu o sa credeti ca la insistentele mele categorice anul trecut cind copilul fiind f rau inconstient cu febra am cerut urgenta mediculu si la venirea acestuia vazind ca este grav am scos telefonul ascuns sa-mi chem avocatul dar am fost tirit si batut de politisti in toaleta ca sa nu fie inregistrati de camere iar telefonul golit fortat suspendinduse vizita si nu cunosc nici azi ce a avut copilul iar politia spunea ca ei nu sunt medici si nu dam informatii iar copilul n-a mai venit inca o luna si jumatate spunindu-mi se cai bolnav cind vine avea urme de perfuzii..Unde sa caut acei medici cum sa-i identific sa stiu de copilce a avut ???
CUI SA MA PLING si ce sa fac am ramas cu bataia !!!.Avocatul a facut o instintare la judecator ce nu s-a decis nimic din contra am fost eu cel care nu am voie cu telefonul si in concluzie am ramas cu bataia . Nici acum n-am cum sa probez bataia si nici traumele si ranile de pe corpul copilului pozele cu telefonul ce l-e am facut pe ascuns in alte situati critice cu el .Avocatul m-a sfatuit sa nu le prezint pot fi acuzat Am facut o adresa la Consulatul Roman cu ce s-a intimplat dar nici in ziua de azi nu mi-au raspuns De si cred ca inregistrarile politistilor sunt si probe ar fi dar sunt la ei si sunt clare cum ma tirasc in toaleta si aceasta sub ochi copilului si eu strigind .Nu maa pot razboi si cu plitia imi fac mai rau asa ca ramin resemnat.
Referitor la problema avocatului spaniol cu tot respectul domnilor juristi totul se opreste cind ridic problema copilului ca este roman ei nu acepta sa mai miste nimic in acest sens ,pt ei este tabu copilul s-a nascut in Spania este spaniol de si este din parinti romani dar ei sustin ca este spaniol desigur are cert.de n romanesc dar cum spuneam orice as face nu ar misca nimic in acest sens presupun ca au un cult nationalist ce este greu de inteles pt noi.
Incerc sa gasesc o iesire la situatia actuala de aceia caut o soluti sa ies de la politie cu copilul avocatul meu a facut la jud .de famile f multe cereri in acest sens dar sunt fie respinse fie arhivate adica inseamna mai mult respinse dar pot fi reinitiate .Aceste sunt argumentele ce m-am gindit ca o adresa la interpol ar fi macar un pas inainte daca mi-ar fi aceptata.
Situatia e destul de urata...
insa repet, singurul care va poate ajuta este un avocat din Spania...

Trebuie sa stiti ca in orice tara exista dreptul obisnuit (comun) si exista proceduri de urgenta...
insa pentru a putea profita de avantajele lor, trebuie sa stiti: ce, cum si unde trebuie sa faceti ceva...
Or dumneavoastra nu stiti... nici eu nu stiu... si se pare ca nici altii de pe aici nu cunosc aceste proceduri in Spania..
Mergeti la un avocat acolo pentru ca altfel luptati cu morile de vant...
Justitia este o instituite foarte formala, (si am impresia ca in spania chiar mai mult decat in alte parti) astfel ca nu-i suficient sa aveti dreptul de partea dvs. trebuie sa si stiti cum sa ajungeti la acel drept...
iar pe ajutorul reprezentantelor diplomatice ale romaniei stiu din proprie experienta ca nu te poti baza....

Deci, cautati-va un avocat bun in domeniu, si cu el puteti discuta si eventualele abuzuri ale politiei...
Io daca as fi in locul dvs. as merge pana in panzele albe... insa nu facand cereri si memorii si plangeri pe ici si colo...
Trebuie actionat exact si la obiect! Iar dvs fara avocat nu puteti asta!!!

Inca ceva... uitati justitia romana... nu are in cazul dvs nimic de spus!
Mai poti avea o varianta, Stefan.
Adreseaza-te Ambasadei sau Consulatului roman din Spania. Vezi ce zic si ei in legatura cu problema ta.
CU PRIVIRE SA MA ADRESEZ CONSULATULUI
Precizez ca m-am adresat cu circa 4 adrese in 2007 si altele in urma in 2006 ,2005 . In anul 2005 fostul Consul Nicu Stan a investigat cazul meu cu seriozitate avea un cazulterior cind un alt tata si-a dat foc si murind si tot dinsul a facut adrese la autoritatiile spaniole cerind explicatii citez "tatal nu are vreo hot.jud. de indepartarea lui sau de infractiune sau condamnare, maltratare , atunci de ce nu poate vedea fiul pt. crestere si educare" cuvinte scrise de d-nul fost consul . Tot el a primit in audienta presedintii unor asociatii AMNISTIA INFANTIL ce au aflat centru unde se ascunde mama si copilul dar nimeni nu putea intra acolo nici cu ordin judecatoresc pare destul de absurd dar asta este. In adresei sosita la acest centru trimisa de consul a fost tot eu denuntat de mama si centru cerindu-se al sasealea ordin de protectie motivul adresa mea catre ambasada este o amenintare psihica asupra mamei . Plingere penala ce s-a respins . Cum spuneam am mai facut adrese spre consulat si in 2007 dar nu s-a raspuns nimic mai ales cu incidentul cu bataia primita Mi s-a raspuns ocolinduse acest subiect explicindu-mi -se proceduri de a ma adresa prin avocat justitie in concluzi ma abureau cu total alceva in afara subiectului si ce nu solicitam . In concluzie nu doresc sa se inplice cum nu s-au implicat nici in recentul caz din Polonia ce a costat viata tinarului ce a decedat in greva foamei. Cumva cazul lui este asemanator cu al meu sunt inchis ca delicvent cind nu exista delict .Concluzia cu aceste Consulate Ambasade este ca nu-si cunosc atributiile sau se prefac ca nu cunosc mai greu este de suportat umilinta lor cu indiferenta ce te trateaza de la portar pina la ambasador mai ales noi veniti cu prezentul guvern .

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala in romania pe fond divortului in spania stefanspania stefanspania As dori sa stiu daca pot face cerere reconventionala privind divortul in Romania pe actiunea de divort ce s/a deschis in Spania . #-o Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)