cum pot sa anulez un contract de donatie , incheiat si autentificat la notariat? in septembrie anul trecut s-a incheiat un contract de donatie privind un teren si constructia aferenta , iar acum donatorul vrea sa renunte la donatia respectiva. se mai poate face revocarea donatiei ?
1.In 1991 doar fratele vitreg a depus cerere si doar el a fost trecut pe titlul de proprietate cu terenul ce apartinuse tatalui sau natural. Poate si pentru ca in anul 1960, la rolul bunicului vitreg, la rubrica membrii familiei, era trecut doar batranul fara sotie sau copil deoarece atunci locuia singur. Bunica traia in momentul eliberarii titlului (in 1996 ) dar nu a primit nimic, nu stiu de ce.
2. Nu am vazut titlul si nu va pot spune sigur. Dar daca bunica nu este trecuta pe titlu, ce sanse avem ca sa obtinem partea ei?
3. In 1961 batranul a intrat in intovarasire cu 8300m.p.
4. Bunica mi-a donat din terenul pe care l-a primit bunicul meu natural in baza legii din 27.03. 1945si pe care dansa il are pe titlul de proprietate in baza legii 18/1991.
Cum pot sa dovedesc faptul ca terenul respectiv a fost dobandit de bunicul meu pentru ca a fost in razboi si nu de bunica?
In cazul in care voi reusi sa dovedesc acest lucru cum se vor imparti cei 5000m.p.? Pe titlul bunicii sunt in total 9045m.p.
1. In 1960, momentul deposedarii bunicului, era casatorit, sau doar "locuia singur"? Daca nu era casatorit in momentul deposedarii si doar fiul sau a facut cere pe Legea 18, fara sotie, este de inteles de ce bunica nu este inclusa in Titlul de proprietate: pentru ca nu a facut cerere. Este greu de cerut nulitatea partiala a Titlului de proprietate pe motiv ca bunica n-a fost cuprinsa in Titlu, mai ales ca nici nu a cerut terenul.
Am inteles ca este vorba despre 2 titluri de proprietate: unul pe terenul care a apartinut exclusiv bunicului si terenul mentionat la punctul 4 pe care bunicul l-a primit primul sot in 1945 si pentru care bunica are titlu de proprietate.
Tot n-am inteles din care teren A, sau B v-a donat bunica. Banuiesc ca din terenul B, pe care are Titlu.
Cei 5000 m.p. fac parte din cei 9045 m.p. din Titlul bunicii?
Si daca dovediti ca terenul respectiv a fost dobandit de bunicul pt ca a fost in razboi, nu va ajuta prea mult pentru ca numai unchiul a facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate.
Adevaru-i ca imi este greu sa fac presupuneri fara sa fi vazut actele. Sunt doar discutii teoretice. Poate reusiti sa scanati actele ca sa ma pot lamuri si sa va pot lamuri si pe dumneavoastra.
1.Bunica s-a recasatorit in anul 1946, deci in 1960 erau casatoriti insa n-au locuit impreuna decat rareori. Nu au fost divortati niciodata. In 1968 ,bunica si-a dat sotul in judecata pentru a obtine macar o pensie alimentara pentru copilul pe care il aveau impreuna.
2. Bunica a facut cerere si a primit titlul de proprietate doar pentru terenul de pe rolul strabunicului. Pe acest titlu se gasesc terenurile primite ca zestre de bunica (4045m.p.) si terenul primit de primul sot (bunicul meu natural)--cei 5000m.p. din care am primit donatia. In total 9045m.p.
3. Al doilea titlu cuprinde terenurile care au apartinut celui de-al doilea sot al bunicii (8400m.p.). Acest titlu apartine fratelui vitreg al tatalui meu si doar el este trecut la rubrica mostenitori. Din aceste terenuri bunica si copii din prima casatorie nu au primit nimic. Pentru aceste terenuri a facut cerere doar fiul din a doua casatorie a bunicii.
Sper sa va fie utile aceste lamuriri si va rog sa-mi raspundeti din nou la intrebarile adresate anterior. Multumesc.
Multi mostenitori ........!!!!!!!!...prea putin pamant!!!!!!!
Iarasi ati inversat Titlurile! Pt. mine primul Titlu (T1) este cel obtinut de unchiul dumneavoastra pentru care doar el a facut cerere de restituire si la care nu mai puteti avea pretentii, iar al doilea Titlu (T2) este este cel al bunicii pentru o suprafata de 9045 de m.p. din care v-a donat 5.000 m.p., suprafata care este individualizata in mod concret.
Din moment ce aveti contract autentic de donatie pentru cei 5.000 m.p., de ce sa se imparta? Sunt ai dumneavoatra, sa-i stapaniti sanatoasa! Puteti sa faceti ce vreti cu ei.
Donatie
georgetagabor
in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie
neluchiru
Din raspunsurile primite pana acum, am inteles ca donatia poate fi oricand supusa revocarii. Dar daca donatia este supusa oricand revocarii, inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Donatie
aissela
buna ziua,
am si eu o intrebare, daca poate cineva sa-mi raspunda...
daca fiul doneaza un teren tatalui si se casatoreste ( fiul), donatia devine nula?daca ... (vezi toată discuția)