avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie

cum pot sa anulez un contract de donatie , incheiat si autentificat la notariat? in septembrie anul trecut s-a incheiat un contract de donatie privind un teren si constructia aferenta , iar acum donatorul vrea sa renunte la donatia respectiva. se mai poate face revocarea donatiei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
Avocat Irina Carmen Cristea, Avocat
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 17:36, 7 Mai 2008
deci, sa inteleg ca donatoarea nu are acum nici o varianta de a revoca donatia , pana la nasterea copilului; in acest caz , donatarul poate sa dispuna de bunul respectiv ca proprietar de buna credinta?

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
Avocat Irina Carmen Cristea, Avocat
da, ati inteles bine. :)
@ AvTodincaveronica
"Garantia pentru evictiune este aplicabila la contractele de vanzare-cumparare si este prevazuta de dispozitiile art. 1377 din Codul "
:-/daca nu cumva ma insel eu acest articol a cam fost abrogat prin 1931 , iar responsabilitatea donatorului ptr evictiune este reglementata expres in art 828 C civ daca 1. el a promis expres garantia 2. cand evictiunea provine din faptul sau iar donatia impune sarcini donatorului . Donatia daca nu ma insel este totusi un contract efectele sale producandu-se de la data acceptarii de catre donatar . :innocent:
:-/
art.1377 din Codul Civil nu este abrogat. ;)
va multumesc foarte mult ; eram chiar incurcata in problema asta. dar voi incerca pe cale amiabila la notar daca se mai poate face ceva . o seara placuta tuturor!i

Alte discuții în legătură

Donatie georgetagabor georgetagabor in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie neluchiru neluchiru Din raspunsurile primite pana acum, am inteles ca donatia poate fi oricand supusa revocarii. Dar daca donatia este supusa oricand revocarii, inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Donatie aissela aissela buna ziua, am si eu o intrebare, daca poate cineva sa-mi raspunda... daca fiul doneaza un teren tatalui si se casatoreste ( fiul), donatia devine nula?daca ... (vezi toată discuția)