romascanu a scris:
Ce sa faca biroul notarial cu notificarea? Sa-si umple cosul de gunoi?
Daca vorbesc de pomana, zice-ti-mi, macar sa nu-mi mai stric unghiile pe tastatura... Tocmai ce-am povestit ca o notificare nu modifica nimic. Dar se pare ca oricat ai argumenta omul aude tot doar ceea ce-i convine...
Daca am spus "sa se nasca" oare despre ce-oi fi vorbit? Evenimentul care atrage revocarea este NASTEREA copilului si nu conceptia copilului. E adevarat ca drepturile unui copil sunt recunoscute de la conceptiune, dar cu conditia SA SE NASCA viu.
Nicoleta are dreptate.
1) Actiunea introdusa inainte de nasterea copilului este
prematura, chiar daca "infans conceptus pro nato habetur ..." si va fi respinsa cel mai probabil cu aceasta motivare. Dreptul la actiune se naste din momentul nasterii copilului viu.
2) Reintoarcerea bunului in patrimoniul donatorului nu opereaza de drept ci acesta o poate obtine fie pe cale amiabila fie pe cale judecatoreasca.
3) Cel care trebuie notificat este donatarul caruia trebuie sa i se ceara returnarea bunului, in caz contrar urmand a fi actionat in judecata.
4) Nu exista nici o ratiune pentru care sa fie notificat agentul instrumentator al donatiei (notarul).