avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune morale accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune morale accident rutier

am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ne "impacam"in sensul ca vrea sa-mi ofere niste bani sa-l iert de vatamarea corporala grava din culpa si sa fie judecat numai ptr conducere in stare de ebrietate! daca accept impacarea voi fi nevoit sa returnez banii primiti de la firma de asigurari?mentionez faptul ca am fost despagubit si material si patrimonial(moral). va multumesc.
:((
Cel mai recent răspuns: bbyRo , utilizator 00:25, 5 Februarie 2011
Buna seara .
Decesul victimei,in cazul unui accident rutier, este considerat ca fiind ucidere din culpa , conform art.178 alin2 C.penal, nu mai este vatamare din culpa,situatia este mai grava .
Marius Bote .
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
Ucidere din culpă... Omorul conține deja intenția care este antonimul culpei
....buna ziua !

- sunt sofer vinovat intr-un accident rutier care s-a soldat cu o victima,victima a fost transportata la Spitalul Judetean unde i s-au acordat ingrijiri medicale in zona capului,avand o plaga deschisa..ingrijiri care au durat aprox 1 ora iar victima a plecat acasa.Dupa 3 zile se intoarce inapoi la spital si spune ca simte raceli in zona capului.Se interneaza 3 zile,dupa care i se acorda cerificat medico-legal pentru 32 zile ingrijiri medicale.
INTREBARE : pot ataca in instanta faptul k a refuzat internarea si a plecat de bunavoie cu buna stiinta acasa????? 3zile in care el putea sa cada de pe o scara sau sa se loveasca....si acum tot eu sunt de vina ??

....Va rog a-mi raspunde....Va Multumesc!
schmied a scris:

Ucidere din culpă... Omorul conține deja intenția care este antonimul culpei

De asta am intrebat despre inlaturarea raspunderii penale.Cred ca incepe sa nu ma mai mire nimic.
Am vazut cat interes exista pentru acest subiect.Este normal,avand in vedere modificarile aparute.
Poate gandesc eu stramb dar asta este mica reforma?Totusi,nu este prea multa blandete?Este veselie pe sosele?Este normala aceasta blandete?
Daca un sofer se abtine de la bautura dar nu rezista betiei vitezei si nenoroceste un om,este salvat de RCA?Banii rezolva tot si e liber sa o tina tot asa?
Uite infractiunea,nu e infractiunea!
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
floare _de_ colt, utilizator
huh ?
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala in cazul infractiunilor de loviri si alte violente, vatamare corporala, vatamare corporala grava, adica acolo unde urmarirea penala incepe in baza unei plangeri prealabile. Impacarea partilor este imposibila in cazul infractiunii de ucidere din culpa pentru ca urmarirea penala, actiunea penala bla bla bla incepe din oficiu.

In cazul intelegerii partilor, instanta este obligata sa inceteze procesul penal si sa stinga actiunea civila.
In cazul in care inculpatul iti ofera o suma de bani, pe langa banii primiti de la asigurator si ii primesti, sunt 2 raporturi juridice distincte. Prin urmare nu trebuie sa returnezi banii asiguratorului pentru ca el este tert vis-a-vis de actul incheiat cu inculpatul.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)