avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune morale accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune morale accident rutier

am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ne "impacam"in sensul ca vrea sa-mi ofere niste bani sa-l iert de vatamarea corporala grava din culpa si sa fie judecat numai ptr conducere in stare de ebrietate! daca accept impacarea voi fi nevoit sa returnez banii primiti de la firma de asigurari?mentionez faptul ca am fost despagubit si material si patrimonial(moral). va multumesc.
:((
Cel mai recent răspuns: bbyRo , utilizator 00:25, 5 Februarie 2011
bbyRo a scris:

....buna ziua !

- sunt sofer vinovat intr-un accident rutier care s-a soldat cu o victima,victima a fost transportata la Spitalul Judetean unde i s-au acordat ingrijiri medicale in zona capului,avand o plaga deschisa..ingrijiri care au durat aprox 1 ora iar victima a plecat acasa.Dupa 3 zile se intoarce inapoi la spital si spune ca simte raceli in zona capului.Se interneaza 3 zile,dupa care i se acorda cerificat medico-legal pentru 32 zile ingrijiri medicale.
INTREBARE : pot ataca in instanta faptul k a refuzat internarea si a plecat de bunavoie cu buna stiinta acasa????? 3zile in care el putea sa cada de pe o scara sau sa se loveasca....si acum tot eu sunt de vina ??

....Va rog a-mi raspunde....Va Multumesc!


Evident ca se poate, instanta trebuie invederata cu acest aspect, deoarece in cazul vatamarii corporale din culpa, este necesar ca victima sa aiba cel putin 10 zile de spitalizare. In caz contrar nu este o fapta penala.
Daca se demonstreaza ca victima cu buna stiinta a refuzat internarea medicala, este numai culpa ei, care o elimina pe a ta.
:)Daca ceea ce era grav devine mai putin grav-cata vreme banii sterg tot,poate lasam banii sa vorbeasca(numai banii)si in cazul uciderii din culpa...
Legislatia se adapteaza realitatilor sociale,nu?

Cat priveste banii primiti de la asigurator si banii pe care ar fi dispus vinovatul sa ii mai ofere,raporturile nu sunt chiar distincte.
Societatea de asigurare intervine in calitate de asigurator de raspundere civila.Despagubirea se face in temeiul contractului de asigurare.
Ca sa ma refer la penal,nu poti raspunde de doua ori pentru aceeasi fapta,de asemenea prejudiciul se repara o singura data.
Persoana despagubita declara in scris ca a primit suma de bani si nu mai are pretentii de la asigurator sau de la asiguratul sau.
Exista o singura situatie in care aceasta declaratie nu se impune:cand valoarea prejudiciului este mai mare decat limita maxima cuprinsa in asigurare.

Raspunderea penala este inlaturata pentru ca partile se inteleg si intervine reparatia(civil).Legiuitorul spune ca in aceste conditii fapta respectiva nu mai prezinta pericol social.A fost infractiune dar nu mai este.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
floare _de_ colt, utilizator
@z3m3 este vorba de 10 zile de ingrijiri medicale nu 10 zile de spitalizare.
Zilele de ingrijiri medicale le stabileste medicul legist in Certificatul medico-legal in functie de leziunea suferita.
este vorba de PESTE 10 zile de îngrijiri medicale la vătămare din culpă.

Pt vătămare corporală acțiunea penală se pune în mișcare și din oficiu, ceea ce operează este împăcarea părților, indiferent de modalitatea de sesizare.

Iar la vătămare corporală gravă acțiunea penală se pune în mișcare din oficiu și din câte știu nu operează împăcarea părților.
in primul rand vorbiti despre 2 institutii diferite ca scop si ca finalitate cand va referiti la firma de asigurari si la instanta.Firma de asigurari ofera doar despagubiri pecuniare, in timp ce instanta are rol de a sanctiona fapt comisa si de a inlatura pe cat posibil pericolul produs.In ce priveste actiunea instantei, nu puteti inlatura procesul, deoarece nu va este permis aceasta se sesizeaza in urma faptei penale comise si constatate de politia rutiere.Nimeni nu poate dispune de buna voie un proces penal decat instanta si autoritatile abilitate.Cat despre banii pe care i-ati primit, va apartin chiar daca exista proces pe fond ,apel sau recurs.Hotararea judecatoreasca este una iar cea a firmei de asigurari alta.Succes la proces iar calea aceea de asa zisa impacare nu exista in speta dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)