avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune morale accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune morale accident rutier

am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ne "impacam"in sensul ca vrea sa-mi ofere niste bani sa-l iert de vatamarea corporala grava din culpa si sa fie judecat numai ptr conducere in stare de ebrietate! daca accept impacarea voi fi nevoit sa returnez banii primiti de la firma de asigurari?mentionez faptul ca am fost despagubit si material si patrimonial(moral). va multumesc.
:((
Cel mai recent răspuns: bbyRo , utilizator 00:25, 5 Februarie 2011
Pai din moment ce a plecat,normal ca a refuzat internarea..nu?..mai trebuie demonstrat?si daca da,cum?
puysor a scris:

in primul rand vorbiti despre 2 institutii diferite ca scop si ca finalitate cand va referiti la firma de asigurari si la instanta.Firma de asigurari ofera doar despagubiri pecuniare, in timp ce instanta are rol de a sanctiona fapt comisa si de a inlatura pe cat posibil pericolul produs.In ce priveste actiunea instantei, nu puteti inlatura procesul, deoarece nu va este permis aceasta se sesizeaza in urma faptei penale comise si constatate de politia rutiere.Nimeni nu poate dispune de buna voie un proces penal decat instanta si autoritatile abilitate.Cat despre banii pe care i-ati primit, va apartin chiar daca exista proces pe fond ,apel sau recurs.Hotararea judecatoreasca este una iar cea a firmei de asigurari alta.Succes la proces iar calea aceea de asa zisa impacare nu exista in speta dumneavoastra.

Dispun de buna voie de un proces,asa cum v-ati exprimat,in momentul in care sunt partea vatamata si actiunea penala este pusa in miscare la plangerea prealabila.
Societatea de asigurare despagubeste in baza unui act care dovedeste vinovatia asiguratului sau.Nu hotaraste asiguratorul,respecta un contract.
Daca instanta hotaraste ca acea persoana nu este vinovata,persoana care a primit despagubirea este nevoita sa o restituie.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Cu martori, prin declaratia ta. Tu trebuie sa dovedesti ca daca nu ar fi plecat nu ar fi necesitat pentru tratarea vatamarii 32 de zile de ingrijiri medicale si ca acest fapt s-a datorat pasivitatii lui. Poti face si o expertiza din care sa rezulte asta.
Din punctul meu de vedere, cel mai bun lucru pe care il poti face, este sa te intelegi cu el.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
z3m3, utilizator
z3m3 a scris:

Cu martori, prin declaratia ta. Tu trebuie sa dovedesti ca daca nu ar fi plecat nu ar fi necesitat pentru tratarea vatamarii 32 de zile de ingrijiri medicale si ca acest fapt s-a datorat pasivitatii lui. Poti face si o expertiza din care sa rezulte asta.
Din punctul meu de vedere, cel mai bun lucru pe care il poti face, este sa te intelegi cu el.

De impacat nici nu se mai pune problema,...oricum,ms mult
Adrian.Tudor a scris:

Alcoolemia vinovatului depaseste cu mult pe cea admisa pe RCA si in acest caz va fi bun de plata pt toate daunele provocate fie materiale fie morale. Ddar procesul isi urmeaza cursul pt ca este vb de o infractiune pe care numai instanta o va cataloga.

De unde ai datele problemei ca respectivul care consumase alcool este vinovat ?
Ai auzit de prezumtia de nevinovatie, sau la consultantii asigurari nu exista asa ceva ?

Cele doua parti se pot impaca, cel presupus vinovat putand recompensa material pe cel pagubit, fara sa existe vreo returnare din partea victimei catre firma asiguratoare.:sorry:

[EDITAT - atac la persoana]
Cei de la asigurari stiu doar sa ia banii...si cam atat, in mare parte, nu toti, evident=D>
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)