avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Normele de aplicare a Legii nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Normele de aplicare a Legii nr. 263/2010

Am depus cu 03 ian.2011 dosar pentru pensie anticipata partial.Pe 28 ian.2011 am fost si m-am interesat in ce stadiu este lucrarea dosarului si de la Of.de pensii mi s-a raspuns ca deocamdata nu pot sa lucreze dosarul pentru ca nu au primit metodologia de lucru conform Legii 263 din dec.2010 privind pensiile anticipate.As dori sa aflu mai multe legat de acest raspuns, daca cineva este in tema.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:48, 1 Martie 2011
Daca as da in judecata casa teritoriala de pensii si cer daune, cam cat ar costa acest proces?
Ati primit decizia de pensie (admisa sau respinsa) ca sa aveti ce da in judecata?
Faptul ca am depus dosarul de pensie anticipata partial si nici la ora actuala nu am primit decizia de pensie. Intrucat ei nu au normele metodologice de aplicare si programul informatic al noii legi a pensiilor ei nu pot fi trasi la raspundere? . In acest sens m-am referit daca as putea sa-i dau in judecata si cam cat ar costa.
nistorsofia a scris:
Intrucat ei nu au normele metodologice de aplicare si programul informatic al noii legi a pensiilor ei nu pot fi trasi la raspundere?

In baza caror prevederi legale, doamna, pot raspunde casele teritoriale de pensii pentru ceea ce nu face CNPP?
V-am explicat si in discutia pe care ati deschis-o ca, din punct de vedere legal, raspunderea este a CNPP.
www.avocatnet.ro/content/for...

Dar, ca sa raspund intrebarii dvs., un litigiu cu casa de pensii este scutit de plata taxei de timbru. Onorariul difera, de la avocat la avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de calcul al pensiilor determinate potrivit legii nr. 263/2010 nistorsofia nistorsofia Buna ziua! Mi-am depus dosarul ptr. pensie anticipata partial in data de 01.03.2011. In data de 14.02.2011 am dat un telefon sa mai vad in ce stadiu se mai ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare SAUNDU SAUNDU Buna ziua,sotia mea a iesit la pensie anticipat partial in august 2010 si trecerea la pensia limita de virsta trebuia facuta incepind cu luna martie 2015 si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala mirela_togea mirela_togea Buna ziua! Mama mea este nascuta in 5 sept 1955, are 30 de ani si o luna vechime. In decembrie 2010 si-a depus dosarul la Casa de Pensii pentru pensie ... (vezi toată discuția)