avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate retrage plangerea sau reclamatia penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate retrage plangerea sau reclamatia penala?

Nu stiu daca m-am exprimat bine in titlu dar am sa va relatez situatia:
In urma cu ceva timp in calitate de persoana fizica am incheiat contract cu o firma in urma caruia firma trebuia sa ne presteze unele servicii in constructii. Pana la urma nemultumiti fiind de calitatea lucrarii am avut unele discutii cu reprezentantul firmei si am fost chiar amenintati de catre acesta. Pana la urma am facut reclamatie la politie pentru amenintare. Ulterior s-a descoperit ca d-ul respectiv nu avea nici o legatura cu firma respectiva, nu stiu probabil a gasit undeva stampila firmei respective si atunci s-a folosit de ea.
Plangerea pe care am facut-o noi despre amenintare cred ca s-a incheiat in sensul ca am dat o declaratie ca nu avem nici o pretentie din partea persoanei respective si nu am mai auzit nimic despre acesta si nici nu dorim sa mergem mai departe.
Acum sunt chemata din nou pentru declaratie. Mentionez ca nu stiu cum se numeste ceea ce am facut reclamatie sau plangere sau a fost doar o declaratie.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
alina240, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:09, 29 Aprilie 2008
Nu inteleg de ce ar trebui sa ma simt obligata. Am dat o data o declaratie si am lasat si copia contractului incheiat intre noi.
Si cine imi plateste mie aceste zile in care trebuie sa merg sa dau declaratii si cine ma asigura ca acel domn X nu va trece iarasi la amenintari si poate chiar fapte cand va afla sau ma va vedea ca eu am dat declaratii impotriva lui.
alina240, utilizator
Oricum declaratiile Dvs. ii voi fi aratate in momentul invinuirii... nu vad de ce sa va mai ascundeti.
In general nu se sau mandate de aducere decat motivat de catre procuror, astfel ca daca a dat o declaratie sunt sanse foarte mici sa va oblige prin acest fel...
Alexandru Radu Popescu a scris:

Oricum declaratiile Dvs. ii voi fi aratate in momentul invinuirii... nu vad de ce sa va mai ascundeti.
In general nu se sau mandate de aducere decat motivat de catre procuror, astfel ca daca a dat o declaratie sunt sanse foarte mici sa va oblige prin acest fel...
[/quot

Nu vreau sa ma ascund doar ca nu as vrea sa am probleme cu domnul respectiv din cauza asta]. Asa cum am mai spus am fost amenintati de catre acesta si asta inainte sa dau aceea declaratie. Acum este linistit si as prefera sa ramana asa. Asa cum am mai spus aceste amenintari au fost inainte sa dau aceea declaratie , practic cand nu ii facusem nimic, acum cand va afla de declaratie sant convinsa ca va incepe iarasi.
alina240, utilizator
Traiti intre oameni si problemele sunt inevitabile...recomandabil este sa stiti cum sa contracarati astefel de abuzuri.
Instiintati organele de cercetare penala cu privire la cl mai mic abuz.Astfel, daca doamne fereste se intampla ceva , dansul va fi primul suspect...mai bine sa fiti deschisa decat sa va ascundeti...opinia mea.
Ati depus sau nu plangere pana la urma, daca nu, mergeti si depuneti saca nu au trecut 60 de zile...doar nu vreti sa traiti in teroare permanenta....sau poate vreti, eu stiu..
De obicei, la Politie, dupa ce se audiaza un martor, dupa ceva timp il mai cheama sa il mai intrebe inca o data cam acelasi lucru, pentru a verifica sinceritatea declaratiilor, pentru ca memoria se estompeaza in timp...

Insa este o obligatie legala aceea de a aparea ca martor, aceasta fiind necesara pentru aflarea adevarului si justa solutionare a cauzei. Cum v-ati simti dumneavoastra, daca ati avea vreo problema,, ati fi victima unui accident, Doamne fereste, si nu ar vrea nimeni sa va vina de martor? De frica, din comoditate... indiferent de motive. Se considera ca aflarea adevarului este mai importanta decat dispozitiile si disponibilitatile personale.
Pentru timpul pierdut puteti sa cereti cheltuieli de deplasare si ziua de lucru pierduta, iar in momentul in care se va constata vinovatia inculpatului si va fi condamnat, va fi obligat sa plateasca si aceste cheltuieli ale dumneavoastra.

NU va lasati intimidata! oamenii de genul asta nu trebuie incurajati sa-si "faca de cap"!

Alte discuții în legătură

Calitate martor intr-un dosar penal alex26brasov alex26brasov Buna ziua. Situatia mea este in felul urmator: In perioada octombrie-decembrie 2009 am fost angajat pe functia de Director Sucursala al unei firme, care ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de martor alexeevici alexeevici Buna ziua! As vrea sa stiu ce mi se poate intampla daca nu ma prezint in instanta dupa ce am fost citat in calitate de martor. Detalii: Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Calitate de invinuit Andra P Andra P Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)