Nu stiu daca m-am exprimat bine in titlu dar am sa va relatez situatia:
In urma cu ceva timp in calitate de persoana fizica am incheiat contract cu o firma in urma caruia firma trebuia sa ne presteze unele servicii in constructii. Pana la urma nemultumiti fiind de calitatea lucrarii am avut unele discutii cu reprezentantul firmei si am fost chiar amenintati de catre acesta. Pana la urma am facut reclamatie la politie pentru amenintare. Ulterior s-a descoperit ca d-ul respectiv nu avea nici o legatura cu firma respectiva, nu stiu probabil a gasit undeva stampila firmei respective si atunci s-a folosit de ea.
Plangerea pe care am facut-o noi despre amenintare cred ca s-a incheiat in sensul ca am dat o declaratie ca nu avem nici o pretentie din partea persoanei respective si nu am mai auzit nimic despre acesta si nici nu dorim sa mergem mai departe.
Acum sunt chemata din nou pentru declaratie. Mentionez ca nu stiu cum se numeste ceea ce am facut reclamatie sau plangere sau a fost doar o declaratie.
Nu vreau sa ma ascund nici sa-l incurajez sa-si faca de cap dar nici nu vreau sa-mi creez probleme cu d-ul respectiv mai ales ca am auzit lucruri nu tocmai frumoase la adresa lui.
Si in plus nu imi este chiar la indemana sa merg sa dau declaratii fiindca locuiesc in alta llocalitate si pierd aproape o jumatate de zi cu acesta problema, trebuie sa caut pe cineva sa stea cu copilul si mai cheltui bani si pe transport. Am vazut ca pot sa cer cheltuieli de deplasare si pt ziua de lucru pierduta dar de la cine sa cer acesti bani? De la inculpat daca este condamnat? Si daca nu este condamnat atunci de la cine sa cer sau cine imi da?
Daca depuneti marturie si ajutati justitia la condamnarea acestuia, atunci va fi obligat la plata cheltuielilor ocazionate de deplasarea martorilor. Depuneti bilet de transport, sau bon de benzina care sa justifice cheltuielile de transport. Faceti dovada prejudiciului cauzat de "plimbarile" pe la Politie si instanta.
Deplasandu-va la Politie o sa aflati exact de ce sunteti chemata (pentru declaratii din pozitia de parte vatamata si/sau martor). Din ce spuneti, este posibil sa aveti si calitatea de martor. Oricum, daca vreti sa va retrageti plangerea, o puteti face cu ocazia deplasarii la Politie sau Parchet, ramanand eventual cu calitatea de martor. Oricum, este bine sa va confruntati cu problemele decat sa va treziti cu surprize ulterioare. Succes! Av.Albu.
Calitate de invinuit
Andra P
Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)