avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... din ce moment se plateste pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

din ce moment se plateste pensia alimentara?

In martie 2010 fosta sotie a introdus actiunea de divort, insotita de cererea pensiei alimenitare la judecatoria resedintei. Dupa aproximativ 3 saptamani a luat legatura cu avocata ei, amanand judecarea dosarului,motivand impacarea partilor. Dupa 5 luni, a introdus dosarul pe rol. Rugamintea mea este de a-mi raspunde de cand se ia in calcul pensia alimentara? din martie sau din august?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:47, 31 Ianuarie 2011
actiunea a fost suspendata din partea reclamantei, si dosarul a fost repus pe rol. In aceasta perioada am fost alaturi de copilul meu, atat financiar, cat si parintesc.
Formulati intampinare pe calea careia aratati ca in aceasta perioada ( martie-august) ati contribuit la cresterea si educarea minorului si aratati ca sunteti de acord cu stabilirea pensiei de intretinere in favoarea acestuia, insa nu de la data introducerii actiunii , ci de la pronuntarea hotararii.
Va fi necesar sa continuati sa contribuiti la cresterea si educarea minorului si pe parcursul procesului de divort.
Daca expediati bani , expediati cu mandat si confirmare de primire si mentionati pe confirmare-pensie de intretinere minor.
Este necesar sa propuneti si sa administrati probe in dovedirea celor afirmate.











Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara retroactiv covasa_dan covasa_dan Buna ziua.Daca sotia a parasit domiciliul din dorinta proprie cu copilul are dreptul de a cere pensie alimentara retroactiva(cand o sa vrea sa intenteze ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)
Suspendare recurs majorare pensie intretinere - o noua actiune de majorare m_ella2005 m_ella2005 Buna dimineata, Recursul pentru majorarea pensiei de intretinere este suspendat conf. art. 242 (2) Cod pr. civ. Deocamdata actiunea nu a fost repusa pe rol si ... (vezi toată discuția)