avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul

in cazul unui partaj copii care sunt majori primesc o cota parte din valoarea imobilului?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:57, 29 Aprilie 2008
Art.20 din OUG nr.26/2007 se refera la alocatia lunara de întreţinere acordata de stat si nu de parinti.
Corect in ceea ce priveste referirile ca protecţia copilului aflat în dificultate nu face obiectul acestui topic.:)
Obligaţia de întreţinere între părinţi şi copiii lor majori este reglementată de art. 86 alin. 1 C.fam.
Având în vedere dispoz. art. 66 lit. b din Legea nr. 19/2000, copiii au dreptul la pensie de urmas, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani.
Astfel, aceste dispoziţii coroborate cu dispoziţiile Codului familiei, duc la concluzia că se poate acorda copilului major aflat în continuarea studiilor, dreptul de a primi pensie de întreţinere de la părinţii săi, până la împlinirea vârstei de 26 de ani.
Raţionamentul constă în aceea că nu se poate face distincţie între drepturile copiiilor majori ai căror părinţi sunt în viaţă şi drepturile copiiilor majori ai căror părinţi sunt decedaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna`ziua...v`as fi recunoscator daca ma puteti ajuta bacchanalia4all bacchanalia4all In cazul in care un fiu urmeaza o facultate la care s`a inscris cu acordul parintilor exista o lege prin care parinti sunt obligati sa`i ofere fiului ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere corneliaconstanda corneliaconstanda Buna ziua.Va rog sa imi spuneti in ce lege scrie ca un copil poate primi (pensie alimentara) pensie de intretinere,pana la varsta de 26 ani ,chiar daca urmeaza ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)