avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme ORC asociat PJ straina
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme ORC asociat PJ straina

Salut,

am intampinat urmatoarea problema la orc:
sc-ul este un srl cu mai multi asociati, intre care o sc straina, asociat majoritar.
doreste sa opereze o modificare a denumirii, si pentru asta i s-a cerut la orc hot. AGA a asociatului pers. straina.
Ma puteti ajuta sa aflu care este temeiul legal pentru aceasta pretentie?
Si poate imi puteti spune daca/in ce fel se poate ocoli?

multumesc.
Probabil ca asa voi si face :)

Culmea este ca administratorii pot decide, potrivit dreptului strain (ca l-am verificat eu si pe ala #-o), d'aia nu pot obtine hot. aga (ca se si enerveaza aia cand aud sa convoace iar aga, pt. ca asa a visat un functionar de orc x)
Da' ma enerveaza de mor ca trebuie sa ii mai pun pe cei din strainatate sa mai scrie un document, sa il traduc samd, pentru un lucru asa de putin important - modificarea denumirii hotarata deja in srl comme il faut. Si sa ma mai si duc la orc...uffff.

Multumesc din nou, Andreea Lisievici.
Un sfat practic: fa decizia bilingva, ca sa nu mai traduci ;)
Multumesc din nou :), dar e mai bine pentru urgenta semnaturilor sa o fac in italiana si sa o traduc, altfel va dura mult sa o semneze administratorii italieni - sunt mai circumspecti cu textele in romana, deh...poate si eu as fin in locul lor.
Eu am constituit multe societati cu asociati pj si mai ales din Italia. Am procedat astfel. Dupa constituire, AGA pj straina a imputernicit o pf care era unul din asociatii pj straine sau director sau era chiar unul dintre asociatii pj romane, sa o reprezinte in calitatea ei de asociat la pj romana pt a semna in numele lor pv AGA pj romana .Deci, inclusiv modificare de nume , schimbare sediu, orice modificare a actului constitutiv. .In acest fel se elimina orice problema.
Exista insa anumite cazuri in care mandatul era limitat numai la anumite acte, dar , acelea priveau chestiuni financiare importante, nu o schimbare de denumire....Bafta
Daca o persoana romana are o procura de mandat pentru persoana straina,problema este ca si rezolvata.Semneaza in locul strainului si gata.=D>

Alte discuții în legătură

Procura aga ginnyy ginnyy O persoana juridica straina, asociat intr-ul SRL., mandateaza o persoana fizica romana pentru a vota in cadrul AGA majorarea capitalului social. In afara de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/radiere srl cu asociat persoana juridica straina thegreencoffee thegreencoffee Buna ziua, Avem un SRL-ul compus din 3 asociati, din care unul este PJ externa (UE). Sunt interesat de actele necesare ce trebuie aduse de asociatul PJ ... (vezi toată discuția)
Hot aga asociat pj straina - forma legala ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL cu asociat unic PJ straina (SPA italiana) hotaraste schimbarea obiectului principal de activitate. De la RC Buc. mi-au spus ca este obligatorie si ... (vezi toată discuția)