Vedeti cum se incalca dreptul functionarului public ?Primarii ne trateaza de parca am lucra pe talaua lor si nu la stat.Da ,seful poate sa-ti delege si alte atributii dar in domeniul in care tu se presupune ca ai o calificare,pentru ca eu nu pot in acelasi timp sa fac stare civila si urbanism,pentru ca sunt servicii diferite si risti sa faci o varza.Daca atributiile sunt in cadrul aceluiasi serviciu unde se presupune ca ai abilitati(ca doar ai dat un examen din domeniul respectiv)da,dar asa...se poate sa refuzi si sa te adresezi in contencios.
De ce refuza inspectorul de taxe si impozite sa faca si pe casierul?? Nu trebuie sa si incaseze aceste taxe si impozite? De "alte atributii la dispozitia sefului ierarhic" nu s-a auzit in fisa postului? Parerea mea este sa-i faceti fisa postului cu completarile de rigoare celui de la taxe si impozite si hai sa vedem daca chiar isi da demisia pe criza asta...
[/quot
Pana la urma, dupa furtunoase atitudini si crize de isterie (in opinia sefului ocupantul postului de la RU - adica eu:O, trebuia sa preia casieria (sic!) Fie vorba intre noi, nu am reusit sa gasesc legatura cu... coada vacii.B-). In fine, dupa scandal de scandal, casieria a fost preluata de insp.de la impozite si taxe, asa cum ar fi fost logic de la inceput (fiind acelasi compartiment si direct interesat sa mai lichideze niste pozitii).
Ce faceti cu angajatul care refuza noi sarcini?
Cred ca cei care intocmesc fisele de post (...) ar trebui sa fie atenti si sa scrie la finalul acestora ceva de genul: "Rezolva si execută orice alte sarcini primite în legătură cu munca si activitatea sa, dispuse de conducatorul institutiei/superiorul ierarhic si care nu contravin prevederilor legale în vigoare."
A , da ... exista varianta ca si acesta sa plece din institutie si atunci singura varianta ar fi sa dati atributiile de casier si pe cele de operator rol contabilului , nu?
Taisa a scris:
Ce faceti cu angajatul care refuza noi sarcini?
Il impuscam, nu? :) Astfel rezolvam si problema lui Boc: numarul prea mare de bugetari.
Sau, avand in vedere gestionarea "perfecta" a resurselor umane in institutii si autoritati publice, sefii acestora vor gasi solutia ca un singur angajat sa preia atributiile a sapte. In mod cert unica solutie este completarea fisei postului cu mentiunea "alte atributii la dispozitia sefului ierarhic". Ca doar e criza, n-o sa-si dea nimeni demisia. Nu? :)
Taisa a scris:
Cred ca cei care intocmesc fisele de post (...) ar trebui sa fie atenti si sa scrie la finalul acestora ceva de genul: "Rezolva si execută orice alte sarcini primite în legătură cu munca si activitatea sa, dispuse de conducatorul institutiei/superiorul ierarhic si care nu contravin prevederilor legale în vigoare."
Care este prevederea legala care ar putea justifica existenta in fisa postului a unei asemenea fraze? Din punctul meu de vedere, in cazul unui functionar public este un abuz. Astept cu interes sa fiu intrebata de ce. :)
adrianmarin a scris:
A , da ... exista varianta ca si acesta sa plece din institutie si atunci singura varianta ar fi sa dati atributiile de casier si pe cele de operator rol contabilului , nu?
Nuuu, mai e o varianta: sa le preia un sef, caci "cine poate mai mult poate si mai putin". ;)
Gabriela Pintea a scris:
Taisa a scris:
Care este prevederea legala care ar putea justifica existenta in fisa postului a unei asemenea fraze? Din punctul meu de vedere, in cazul unui functionar public este un abuz. Astept cu interes sa fiu intrebata de ce. :)
Daaaaaaaaaa, va intreb! De ce??? Mai ales ca, mie mi se pare ca fraza PROTEJEAZA FUNCTIONARUL PUBLIC. Abuz este cand apare <rezolva si executa ORICE ALTE SARCINI>. Cand acestea sunt DOAR in legatura cu munca si activitatea sa nu i se pot arunca in carca diverse (si chiar nu pot fi refuzate). Parerea mea!:)