Taisa a scris:
Gabriela Pintea a scris:
Taisa a scris:
Cred ca cei care intocmesc fisele de post (...) ar trebui sa fie atenti si sa scrie la finalul acestora ceva de genul: "Rezolva si execută orice alte sarcini primite în legătură cu munca si activitatea sa, dispuse de conducatorul institutiei/superiorul ierarhic si care nu contravin prevederilor legale în vigoare."
Care este prevederea legala care ar putea justifica existenta in fisa postului a unei asemenea fraze? Din punctul meu de vedere, in cazul unui functionar public este un abuz. Astept cu interes sa fiu intrebata de ce. :)
Daaaaaaaaaa, va intreb! De ce??? Mai ales ca, mie mi se pare ca fraza PROTEJEAZA FUNCTIONARUL PUBLIC. Abuz este cand apare <rezolva si executa ORICE ALTE SARCINI>. Cand acestea sunt DOAR in legatura cu munca si activitatea sa nu i se pot arunca in carca diverse (si chiar nu pot fi refuzate). Parerea mea!:)
Va raspund cu cea mai mare placere dupa ce-mi spuneti care este prevederea legala care ar putea justifica existenta in fisa postului a unei asemenea fraze. Acesta era si contextul.
Dar ca sa continui discutia in acelasi mod in care s-a purtat, adica fara a face trimitere la prevederi legale, aceasta fraza ii "protejeaza" pe cei care conduc autoritatile si institutiile publice. De responsabilitatile trecute, prezente si viitoare, nu? :)
Aceeasi fraza protejeaza si bugetul tarii de cheltuielile aaabsolut nejustificate cu personalul si, in extenso, il protejeaza pe Boc B-) , care si-a luat un angajament: “tara noastra s-a angajat sa continue politica de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul public” (OUG nr. 109/2010).
Din pacate aceasta fraza va spori nemultumirile celor multi, care sunt si asa nemultumiti de calitatea serviciilor publice. Sau nu este evident ca un angajat care indeplineste atributiile a doua-trei-sau cate persoane va dori un sef, le indeplineste foarte prost? :)
Astept sa faceti trimitere la un act normativ. Restul… astept sa se schimbe, in Romania!
~ final discuție ~