avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce faceti cu angajatul care refuza noi sarcini?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce faceti cu angajatul care refuza noi sarcini?

Buna ziua:)

Iar am o belea pe cap.

S-a vacantat postul de casier - statut de fct.p. (ocuparea stiti cum e: 7 la 1 si nu e cazul)
Nimeni nu vrea sa preia atributiile, inclusiv sub sanctiunile aplicabile. Ameninta cu demisiile pt ca sunt obligati sa faca ce nu vor, mai ales ca nu au legatura cu postul pe care il ocupa in prezent. In compartimentul cu pricina mai exista 1 contabil si un inspector pe impozite si taxe. Ce e de facut? Toata suflarea e cu ochii pe mine, ca deh... Resursele umane sunt cheia solutiilor#-o. Pana acum, am prezentat conducerii doar legislatia curenta, ca solutie... de unde?!

Va rog, ajutati-ma cu orice se preteaza la a fi aplicat in situatia expusa. E foarte neplacut ca vine lumea pt diverse plati/incasari si sunt trimisi acasa. Am facut si demersurile pt ocuparea prin concurs, dar nu stiu cum se va finaliza.

Cu multumiri, ca de la cer la pamant:)
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 10:26, 10 Februarie 2011
Gabriela Pintea a scris:

Taisa a scris:

Gabriela Pintea a scris:

Taisa a scris:
Cred ca cei care intocmesc fisele de post (...) ar trebui sa fie atenti si sa scrie la finalul acestora ceva de genul: "Rezolva si execută orice alte sarcini primite în legătură cu munca si activitatea sa, dispuse de conducatorul institutiei/superiorul ierarhic si care nu contravin prevederilor legale în vigoare."

Care este prevederea legala care ar putea justifica existenta in fisa postului a unei asemenea fraze? Din punctul meu de vedere, in cazul unui functionar public este un abuz. Astept cu interes sa fiu intrebata de ce. :)

Daaaaaaaaaa, va intreb! De ce??? Mai ales ca, mie mi se pare ca fraza PROTEJEAZA FUNCTIONARUL PUBLIC. Abuz este cand apare <rezolva si executa ORICE ALTE SARCINI>. Cand acestea sunt DOAR in legatura cu munca si activitatea sa nu i se pot arunca in carca diverse (si chiar nu pot fi refuzate). Parerea mea!:)

Va raspund cu cea mai mare placere dupa ce-mi spuneti care este prevederea legala care ar putea justifica existenta in fisa postului a unei asemenea fraze. Acesta era si contextul.

Dar ca sa continui discutia in acelasi mod in care s-a purtat, adica fara a face trimitere la prevederi legale, aceasta fraza ii "protejeaza" pe cei care conduc autoritatile si institutiile publice. De responsabilitatile trecute, prezente si viitoare, nu? :)

Aceeasi fraza protejeaza si bugetul tarii de cheltuielile aaabsolut nejustificate cu personalul si, in extenso, il protejeaza pe Boc B-) , care si-a luat un angajament: “tara noastra s-a angajat sa continue politica de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul public” (OUG nr. 109/2010).

Din pacate aceasta fraza va spori nemultumirile celor multi, care sunt si asa nemultumiti de calitatea serviciilor publice. Sau nu este evident ca un angajat care indeplineste atributiile a doua-trei-sau cate persoane va dori un sef, le indeplineste foarte prost? :)

Astept sa faceti trimitere la un act normativ. Restul… astept sa se schimbe, in Romania!

Pfff! Cred ca doar acum am prins ideea la ce va referiti cu abuzul. Eu intelesesem ca imi "atacati"... compozitia in sine, de aceea ma si mirasem. Da, aveti dreptate! Nicaieri nu apare oficial vreo fisa a postului care sa contina <orice alte...>, dar practica... A propos de acest aspect, la toate instruirile pe unde m-am aflat, ni se atragea expres atentia asupra frazei de final. Ori sa nu scriem asa ceva, ori sa precizam ca atributiile suplimentare sunt <in directa legatura cu munca/activitatea depusa> si, ma rog, cu variatiuni pe aceeasi tema. Singurul model oficial de fisa a postului pt functia publica apare in HG.611/2008. (anexa 1)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continut fisa de post damian oana damian oana Buna ziua Este legal sa am in cadrul fisei de post fraza: \"angajatul indeplineste orice alte sarcini trasate de superiorul direct\" sau ceva asemanator? Va ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu s.stefan s.stefan Buna ziua, In calitate de functionar public, in urma cu 3 ani, am fost desemnat de biroul resurse umane cu aprobarea sefului institutiei, printr-o decizie, sa ... (vezi toată discuția)
Delegare de atributii functionar public emiliabianca emiliabianca Buna ziua , va rog daca poate cineva sa-mi clarifice o problema: nu stiu care este baza legala(daca exista) potrivit careia un functionar public de executie ... (vezi toată discuția)