avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA si prestari de servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA si prestari de servicii intracomunitare

Buna ziua tuturor.

Am si eu o nelamurire. Sa zicem ca am un PFA platitor de TVA care presteaza servicii (cod CAEN 6201) pentru o firma din Spania. Nu ma pricep foarte bine la lucruri din astea, dar este nevoie ca pe factura sa trec si TVA-ul? Este obligatoriu sa platesc TVA pentru prestari de servicii intracomunitare? Sau depinde de firma cu care colaborez (daca accepta sau nu facturi cu TVA)?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 21:21, 7 Ianuarie 2012
35.000 euro, adica 119.000 lei, reprezinta pragul pentru a deveni platitor de tva in romania.
puteti fi platitor de tva si sa ramaneti in continuare impus la norma de venit, fiind doua evidente total separate.
daca depasiti plafonul, veti fi obligat sa facturati serviciile interne cu TVA.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Mai am inca o nelamurire: exista vreo precizare care prevede ca, in cazul in care efectuezi prestari de servicii intracomunitare (PFA norma de venit) vei fi impozitat in sistem real (16%) - in special in OUG 54/2010?
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
antispam, utilizator
nu exista o astfel de precizare legislativa.
jester a scris:

daca e firma din spania e clar, se factureaza fara tva.
daca firma din spania nu e platitoare de tva in tara sa, atunci e obligata sa se inregistreze in scopuri tva intracomunitar, inainte de a primi serviciile, echivalentul art. 153^1, alin 1, lit. c) din codul fiscal.


Daca prestatorul de servicii intracomunitare este platitor de TVA atunci factura trebuie sa aiba inscris TVA = 0 sau factura se emite fara TVA?
trebuie sa precizezi exact cazul, sunt o multime d eexceptii, depinde de tipul si locul prestatiei

Alte discuții în legătură

Prestare servicii intracomunitare daniela62 daniela62 Buna ziua, rog ajutor pentru incadrarea corecta a prestarii de servicii. SC inregistrata in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, presteaza servicii ... (vezi toată discuția)
Analiza cod fiscal ContSters256771 ContSters256771 Stimati colegi doresc sa supun atentiei dvs urmatoarea chestiune: Atunci cand se realizeaza prestari sau achizitii de servicii intracomunitare schimbul de ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva - factura fara tva in spatiul ue? ionutr81 ionutr81 buna ziua, Situatia existenta: in romania exista o firma neplatitoare de TVA care emitea facturi catre o firma din UK tot neplatitoare de TVA, binenteles ... (vezi toată discuția)