avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

buna seara copilul meu are un an si este trecut pe numele fostului sot al partenerei mele de viata as dori sa stiu daca pot sa cer ca numele meu sa fie trecut in certificat adica daca pot sa am dreptul de tata si in certificat
da erau divortati insa in israel si aici este proces de recunostere a divortului de un an si jumatate se fac recursuri peste recursuri dar nici un judecator nu aproba recunoasterea divortului casatoria a fost efectuata in israel si inscrisa in romania cu casatoria statul roman este de acord dar cu divortul nu
actiunea e de recunoastere a unei hot straine, nu de divort. de ce nu vor sa recunoasca si divortul ? poate va mai trebuie ceva acte.. ar trebui sa mergeti la un avocat
asta se incearca in momentul de fata.exista un proces in derulare care tine deja de un an si jumatate timp in care statul roman nu a vrut sa recunoasca sub nici o forma divortul din israel,dupa ce in prealabil recunoscuse casatoria din ISRAEL.
cumva nu e acelasi lucru si acelasi procedeu,cel pe care l-au urmat si cand a fost recunoscuta casatoria?
Recunoasterea filiatiei copilului din afara casatoriei poate avea loc printr-o declaratie data in fata notarului public sau una data in fata ofiterului de stare civile.
Tagada de paternitate are ca obiect stabilirea paternitatii unui copil nascut in timpul casatoriei.

Contestarea paternitatii unui copil ce fost nascut in cadrul unei relatii de concubinaj ,poate fi facuta oricand, de catre orice persoana care justifica un interes , daca aceasta nu corespunde adevarului.


Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)