avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 - 2010

Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dovada propriu-zisa nu cred ca exista ... decat anunturile facute public pe Internet sau adresele emise de Ministerul Muncii care sustin acest lucru.
O harababura totala. Nu exista coerenta legislativa, ce sa faci daca ne conduc niste incoerenti.
Exista o reglementare in CCMN 2007-2010 pentru ajutorul care se acorda mamei la nastere, acel salariu mediu pe unitate. Eu am o nelamurie legata de acest fapt, deoarece angajatorul nu doreste sa imi acorde acest drept, pe motiv ca CCMN este confuz in momentul de fata, ca acest Cod al Muncii nu este aborgat... Ce ma sfatuiti sa fac? Sa apelez la avocat?
1. Codul Muncii nu va fi abrogat , ci doar modificat.

2. Nu mai exista CCMN ... fostul CCMN a fost denuntat- cum si in ce fel ramane sub semnul intrebarii - , iar altul nou nu a fost inregistrat.

3. Incercati sa va raportati la CCM la nivel de ramura de activitate.
Observ ca este un subiect foarte delicat acesta al CCM! As avea si eu o nelamurire! In conditiile in care nu exista CCM la nivel de unitate, cum pot sa procedez ca sa beneficiez de prevederile art. 51 din CCM la nivel national?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Raspuns ministerul muncii salariu minim utc utc Buna ziua, Am postat la documente utile raspunsul Ministerului Muncii referitor la salariu minim pe economie. Va rog, ce salariu aplic? ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei? Va urez ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)