avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 - 2010

Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Revin si eu cu intrebarea pe care au mai pus-o foarte multi colegi: daca trebuie sa inregistrez un contract colectiv de munca acum, pot sa fac acest lucru, chiar daca cel le nivel national nu s-a publicat, nu?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
bvr, utilizator
bvr a scris:

Revin si eu cu intrebarea pe care au mai pus-o foarte multi colegi: daca trebuie sa inregistrez un contract colectiv de munca acum, pot sa fac acest lucru, chiar daca cel le nivel national nu s-a publicat, nu?

Inregistrarea, incheierea unui c.c.m. nu este conditionata de existenta CCMN-ului. Asadar, puteti inregistra un c.c.m. chiar daca nu exista incheiat c.c.m. la nivel superior.
exista zvonuri ca s-ar fi publicat CCMUN 2011-2014 luni, anum nu stiu daca in 14.02.2011 sau 21.02.2011.
aveti cunostinte despre acest zvon? eu nu am gasit nicaieri...
lemontee a scris:

exista zvonuri ca s-ar fi publicat CCMUN 2011-2014 luni, anum nu stiu daca in 14.02.2011 sau 21.02.2011.
aveti cunostinte despre acest zvon? eu nu am gasit nicaieri...

Nu s-a publicat niciun nou CCMN ...
Avand in vedere art. 29 din Legea 130/1996 prevede: "Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel naţional şi de ramură se va publica în Monitorul Oficial al României, în termen de 30 de zile de la înregistrare" nu ar fi trebuit ca si denuntarea acestuia sa se publice in Monitorul Oficial ?

Este adevarat ca potrivit art. 25 (3) "Contractele colective de muncă se aplică de la data înregistrării" si prin analogie si denuntul ar trebui sa produca efecte de la data inregistrarii, dar publicitatea in acest caz este indeplinita ?

Oricum, in opinia mea, in acest moment nu mai avem CCMUN tinand seama si de adresa celor de la Minister.

Alte discuții în legătură

Raspuns ministerul muncii salariu minim utc utc Buna ziua, Am postat la documente utile raspunsul Ministerului Muncii referitor la salariu minim pe economie. Va rog, ce salariu aplic? ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei? Va urez ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)