Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Buna ziua,
Am o nelamurire privind aplicabilitatea CCMUNN si anume:
Eu am nascut la data de 11.08.2010 si conform art. 51 lit. c din CCMUNN pe anii 2007-2010 beneficiez de un salariu mediu pe unitate din partea angajatorului. In acest sens am depus o cerere de acordare a acestui drept la data de 06.01.2011 si nu mi-a fost aprobata pe motiv ca CCMUNN 2007-2010 nu mai este aplicabil in anul 2011 iar CCMUNN 2011-2014 nu a fost publicat in M. Of. Va rog frumos sa ma lamuriti daca este intemeiat acest refuz? Va multumesc.
In opinia mea:
dreptul la acest sprijin salarial s-a nascut la data nasterii copilului, sub incidenta CCMUN din 2010.
Este un drept salarial care ca orice drept salarial se prescrie in 3 ani.
Deci, chiar daca acum nu mai avem o reglementare a acestui drept, dv puteti solicita acordarea lui in interval de 3 ani de la data nasterii dreptului.
Desigur, ca si cuantum, se acorda sal mediu pe unitate de la data nasterii dreptului.
In mod logic si normal,angajatorul dvs.ar trebui sa va acorde acest drept deoarece el s-a nascut sub imperiul CCMN 2007-2010 iar ter-
menul de prescriptie este de 3 ani de la data nasterii acestui drept.
Cuantumul ar trebui sa fie tot la nivelul acelui CCMN.
Vedeti ce inseamna sa-ti ceri un drept imediat ce el s-a nascut!?
Acum,angajatorul invoca tot felul de argumente pentru a va sicana
si a va face astfel sa renuntati!
:offtopic:
Acest topic a fost deschis pentru a se putea posta argumentele pro sau contra sustinerii Ministerului Muncii referitoare la denuntarea CCMN 2007/2010 si nicidecum sa se discute despre ajutoare pentru nastere, acte aditionale la ccm sau alte subiecte care nu au legatura cu subiectul acestui topic.
Pentru alte subiecte exista posibilitatea deschiderii unui nou topic sau postarea mesajelor pe topicurile deja deschise cu acelasi subiect.