avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 - 2010

Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Adresa emisa de Minsiterul Muncii nu are nicio baza legala de sustinere ... daca ati fi citit acest topic de la inceput , se poate observa ca asupra denuntarii planeaza mai multe semne de intrebare ... fiind un vid legislativ in acest sens am putea aplica principiul simetriei referitor la efectele juridice ale denuntarii.
interesant ar fi de stiut daca de acest vid legislativ au cunostinta si cei de la control de la ITM evident si ce ar spune ei in cazul unui control la o unitate careia i-a expirat CCM la nivel de unitate si nu aincheiat un nou CCM deoarece nu este clar daca vor mai exista sau nu ccm-uri.
am citit foarte atent ce s-a discutat inainte... chiar eu detin un raspuns din partea Ministerului care imi comunica ca nu avem CCMUN si ca se aplica Codul Muncii.

De ce considerati ca raspunsul nu are nicio baza legala ? Daca stau bine si ma gandesc atata timp cat CCMUN este obligatoriu pt. toti salariatii si angajatorii, de ce nu ar putea orice organizatie patronala reprezentativa careia i se aplica acest contract colectiv de munca sa-l denunte, chiar daca nu a fost parte semnatara a acestuia ?

Asa cum am precizat contractul colectiv devine obligatoriu de la inregistrare asa si denuntarea lui ar produce efecte juridice de la inregistare. Stiu ca s-a pus problema, avem denuntarea organizatiei patronale cu numar de inregistrare, o putem obtine de undeva ?

Ar avea Ministerul Muncii un interes sa sustina ca nu exista CCMUN ? Mai mult ma gandesc totusi ca au oameni pregatiti dpvd juridic care sa fie capabili sa interpreteze o norma juridica !

Nu neg ca intradevar exista o problema de interpretare si cum nu m-am nascut cunoscator al adevarului absolut, mi-am expus o parere.
1. Nu cred ca exista la Ministerul Muncii inregistrata cererea de denuntare a CCMN.

2. Chiar daca CCMN se aplica tuturor salariatilor, un act juridic incheiat se poate denunta numai de partile semnatare .. chiar in cuprinsul CCMN este specificat ca *daca niciuna dintre parti nu denunta .... , iar partile semnatare sunt cuprinse in Anexa 7*
In aceste conditii care este durata preavizului in cazul concedierii individuale ca urmare a desfiintarii locului de munca ocupat?

Alte discuții în legătură

Raspuns ministerul muncii salariu minim utc utc Buna ziua, Am postat la documente utile raspunsul Ministerului Muncii referitor la salariu minim pe economie. Va rog, ce salariu aplic? ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei? Va urez ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)