avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prescriptie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prescriptie

va rog sa imi spuneti care este termenul de prescriptie a unui contract de imprumut si temeiul legal al prescriptiei.
Sau poti merge la un avocat, care va putea incerca, initial, procedura de urgenta (somatia de plata) si scapati de corvoada unui proces de drept comun. Pentru orice eventualitate puteti indeplini si procedura prealabila de notificare conform art. 720 indice 1 Cod Procedura Civila. In cazul in care procedura de urgenta ( taxa judiciara de timbru, in acest caz este mult mai mica fiind o suma fixa fata de taxa judiciara ce se calculeaza la valoarea contractelor in cazul in care alegeti sa actionati pe calea dreptului comun) este respinsa, puteti sa actionati si pe calea dreptului comun ( cele doua cai de actiune in instanta nu se exclud reciproc), unde e, intr-adevar necesara respectarea procedurii prealabile.
Inainte sa va "spargeti capul" :D, alegeti procedura prealabila de notificare conform art. 720 / 1, Cod Procedura Civila si apoi recurgeti la instanta.Daca nu doriti sa tratati problema in instanta,adresati-va unei firme de recuperatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura concilierii Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Procedura concilierii in materie comerciala, poate fi efectuata pana la declararea recursului? (vezi toată discuția)
Ce termen sa trec in notificare? miriam_31 miriam_31 Buna ziua, Trebuie sa notific pe cineva (ca sa respect regula \"punere in intarziere\") dar nu stiu ce termen sa mentionez in notificare. Eu as vrea cat mai ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)