avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alte drepturi banesti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alte drepturi banesti?

Firma care a pierdut procesul cu mina isi calculeaza salariul restant fara sa includa perioada de suspendare cu care a inceput concedierea, si pentru care n-am primit bani. E legal?

Se acorda si tichetele de masa sau contravaloarea lor?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 20:06, 7 Februarie 2011
Instanta a dispus plata salariilor de la data concedierii, insa eu n-am primit bani pe perioada suspendarii. Ar fi trebuit sa primesc din moment ce suspendarea a fost nefondata?

De asemenea partea parata considera ca nu trebuie sa dea contravaloarea bonurilor de masa si zice ca legea prevede ca zilele de concediu din 2010 se pana nu stiu cand si nu se da contravaloarea lor.

Ce parere aveti?
1. CO neefectuat pe 2010 se poate acorda in 2011 ... daca inceteaza c.i.m., atunci acesta se compenseaza in bani.

2. Sunt obligati si prin lege sa va acorde banii pentru perioada suspendarii.

3. Ne puteti posta solutia completa a instantei ? ... asa ne putem da seama mai bine ce a pronuntat instanta.
Decizia a fost:
Avand nevoie de timp pentru a delibera a amanat pronbuntarea la data de 17.01.2011 Admite in partea actiunea formulata si completata, Anuleaza decizia nr. 1419/09.10.2009 emisa de parata. Obliga parata s-a reintegreze pe recla,mant in functia detinuta anterior emiterii deciziei in functia detinuta anterior emiterii deciziei de sanctionare si la plata drepturilor salariale indexate majorate reactualizate si a celorlalte drepturi banesti de care ar fi benericiat conf. art.78 codul muncii de la data desfacerii contractului de munica respectiv din 09.10.2009 pana la reintegrarea efectiva in munca. Respinge restutl pretentiilor Obliga parata la plata sumei de 1950 cu titlu de cheltuieli de judecata catre reclamant. Cu recurs in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 17.01.2011

Mentionez ca perioada suspendata pentru care n-am primit bani este 11.9.2009-9.10.2009
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
justice123, utilizator
Din cuprinsul solutiei, nu reiese ca si pentru perioada respectiva trebuie sa vi se palteasca drepturile salariale ... instanta a decis ca din data de 09.10.2009 si pana la reintegrarea efectiva sa vi se plateasca aceste drepturi.

Cred ca pentru perioada suspendarii ar trebui sa deschideti un nou proces .. Art. 52 din Codul muncii prevede :
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
..........
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi c), dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Multumesc. Si pentru litera de lege. Asa imi aduceam si eu aminte (pe langa faptul ca asa e corect).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti -reintegrare popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In urma reintegrarii pe vechiul loc de munca un salariat a beneficiat de acordarea drepturilor banesti. Dar in perioada concedierii -reintegrarii ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale EduardMarinescu EduardMarinescu Angajatorul meu mi-a suspendat contractul de munca la data de 15.03.2010. A formulat o plangere penala impotriva mea. Organele urmarire penala m-au ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale dupa reincadrare fcamy fcamy Buna dimineata. Avem un salariat care a fost concediat in baza art.65 din Codul Muncii, avand in vedere desfiintarea locului de munca. Acesta a actionat ... (vezi toată discuția)