avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere

Buna ziua! Am facut cu bunica mea un contract de intretinere in urma creia ea mi-a lasat casa. Vreau sa stiu daca dupa decesul ei imi poate ataca cineva actul. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:26, 4 Februarie 2011
Ati inteles bine ca exista o diferenta intre copii ( descendenti) si alte categorii de mostenitori ( de ex. fratii).
In timpul vietii putem dispune cum dorim de bunurile noastre, doar ca atunci cand decedam, anumiti mostenitori ( numiti rezervatari: descendentii, sotul supravietuitor si in lipsa acestora, parintii) au dreptul la o anumita cota din mostenire. Daca prin donatii sau testament depasim acea cota, ei au dreptul sa atace acele acte si sa-si recupereze rezerva succesorala.
Fratii nu sunt rezervatari, nu au dreptul la nimic daca defunctul nu le-a lasat, deci nu pot ataca nici un act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau acte vanzare cumparare ditualina ditualina sot si sotie .. sotul este pe moarte .. au pe numele lor 2 case .. teoretic bunuri comune in timpul casatoriei sotia are si o fiica dinaintea casatorie care ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)
Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)