Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns la rezolvarea situatiei urmatoare:
Numele meu este Cosmin, sunt in functia de Director la o societate multinationala iar in data de 02.02.2010 am solicitat o Adeverinta de Salariu pentru medicul de familie in scopul unui consult medical( acuzam dureri groaznice in jurul abdomenului). In data de 02.02.2011 m-am prezentata la Med de Fam, acesta trimitandu-ma printr-un bilet de trimitere cu acceasi data la sectia Chirurgie a unui Spital din Bucuresti. In urma consultatiilor medicul spitalului respectiv mi-a eliberat in ziua urmatoare ( 03.02.2011) un Certificat de Concediu Medical pe perioada 02.02.2011 - 11.02.2011 ( 10 zile). In data de 03.03.2010, printr-o adresa scrisa am instiintat angajatorul cu privire la faptul ca in perioada 02.02.2011 - 11.02.2011 sunt legal in Concediu Medical. In data de 03.02.2011, in jurul orei 17.00 am primit o Decizie de la angajator cu privire la desfacerea contractului de munca incepand cu data de 03,02,2011. In acest moment am suferit de o depresie brusca, ea poate fi justificata de un certificat de la medicul psihiatru.
Acestea fiind problemele mele, va rog sa imi raspundeti/sprijiniti la urmatoarele intrebari:
a) Are dreptul angajatorul sa faca acest lucru care eu il consider abuziv ?
b) Eu in calitate de angajat cum voi proceda sa actionez in judecata pe acesta si sa-i cer prezudicii pe daune morale, pot acest lucru?
Sanctiune
carmenstan
daca la dosarul personal , mi s-au adunat mai multe sanctionari....avertismente , sanctionari cu diminuarea salariului si acuma mai am una .... mi-am l;uat ... (vezi toată discuția)