Baietii astia, cu ‘’personalele’’ lor.. (asa isi denumeste baietelul meu partile pe care incepe sa si le ascunda de mine :) )
El e in clasa a II-a, astazi il parasc – asa considera ca sunt postarile mele de aici – in legatura cu ce lucreaza in clasa.
Exemple de propozitii facute cu cuvinte date :
Primul cuvant : rasuflu
Propozitia lui : Rasuflul Larisei este cald.
Intrebarea mea : La ce te-ai gandit cand ai facut propzitia asta ?
Raspunsul lui: La ce simt cand o tin pe Larisa de gat.
Al doilea cuvant: chip.
Propozitia lui: Delia are un chip ars de aur.
Intrebarea mea: ??
Raspunsul lui:
E asa frumoasa Delia...
Al treilea cuvant: dimineata.
Propozitia lui:
Cand gandul ii statea lui Gelu la dimineata doi miei plecau.
La asta n-am mai avut nicio intrebare...
Si ultima – astea sunt doar din temele de saptamana asta, sa stiti: avea de alcatuit un scurt text cu titlul Primavara in legatura cu o imagine in care 4 iepurasi duceau cosuri cu oua vopsite la o casuta facuta intr-o ciuperca. Acea casuta avea gard, pomi si flori in curte si cutie postala la poarta.
Scurtul text al micului meu scriitor:
Primavara
Iepurasii merg la fabrica. Cel mai mic iepuras, Miricel, se duce la masina iepurasilor. Cel mai mare impreuna cu ceilalti iepurasi: Marian, Corian, Denisa si cu cel mai mare, Valeriu, pleaca la Delia sa-i duca oua. Atunci i-a bagat o scrisoare. Ei pleaca de acolo!
(toate semnele de punctuatie ii apartin)
Nu m-am legat prea tare de logica textului, doar i-am atras atentia ca vorbeste de 2 ori despre cel mai mare iepuras si ca daca ii numaram ies 5, nu 4 cati se vedeau. Insa am insistat pe propozitia ‘’Atunci i-a bagat o scrisoare’’, dar era deja nervos pentru celelalte observatii si nu prea mai era comunicare (din nicio parte combatanta, trebuie sa recunosc). In final, am ridicat putin tonul si am zis:
- Mai copile, intelege ca propozitia nu are niciun sens! Unde i-a bagat scrisoarea? Ca ai in imagine o cutie postala, daca tot ai zis ca i-a bagat o scrisoare trebuia sa spui si unde... dupa care m-a umflat rasul, pe el la fel, au urmat diferite ipoteze iar scopul discutiei a fost atins – a priceput ca pe cat posibil nu trebuie sa loc de interpretari.
Ce urmeaza – si va rog sa ma credeti pe cuvant, nu mai postez aici fara aprobarea lui – este ce a scris el, care e familiarizat cu forumul si stie ce pacaleala am luat de la Diana:
Interventie moderator
A fost aprobat.
Daca mint, sa nu am parte de caldura de primavara!
Copii...copii...cand fiica mea avea patru ani a vazut o femeie insarcinata in ultimele luni;m-a strans de mana soptind:mami,ce grasa este...i-am explicat ca nu este grasa si ca are un bebelus in burtica;ooo,mare incantare; a vazut un barbat cu burta,a spus ca si el poarta un bebe in burta,i-am explicat ca doar femeile poarta bebelusii;bun,toate bune si frumoase pana a doua zi,la gradi,cand i-a instruit si pe colegii ei legat de venirea copiilor pe lume;cand am luat-o acasa,am fost mustruluita de educatoare,pentru ca ''invatati copilul prostii''...ei bine,fiica-mea a spus ca niciunul dintre colegi nu a crezut versiunea ei cu bebelusii in burtica si ca ei toti au fost adusi de barza! Am intrebat-o daca a vazut undeva vreo barza cu un bebelus in plisc,s-a dus hotarata in dormitor si s-a intors cu o camasa de noapte de-a mea,care avea brodata o barza cu un bebe in scutec!!! Apoi a vrut sa stie de ce nu are frati si atunci am luat-o frumos de manuta si am mers in camera ei,in care abia puteam pasi de toate jucariile imprastiate.Vezi,am spus,barza zboara pe deasupra casei si se uita ...se gandeste ca parintii astia au mult de lucru cu fetita asta neastamparata care inca nu isi aduna singura jucariile...De atunci au trecut anii,fiica-mea si-a mai strans din jucarii si cand a implinit 18 ani,i-a adus si ei barza un fratior...si sa stiti ca atunci cand are timp,ea aduna jucariile!
Era odata un baietel, care pe la vremea cand avea 2 anisori, nu avusese ocazia sa vada inca pe viu decat un singur animalut, respectiv un catzel.Asa fiind, ori de cate ori vedea o ,,blanitza", arata cu degetelul inspre ea, afirmand bucuros,,uite, cutzu!".Aceasta blanita putea fi chiar si un guler sau o haina de blana, ea devenea oricum, pentru el, tot un ,,cutzu"
Asadar, acest baietel, un orasean, are ocazia in vara sa mearga in vizita la sat, in urma unei invitatii( eroul nostru era o fire foarte populara si mult dorita in preajma, isi castigase popularitatea datorita in parte si numeroaselor perlute pe care le nascocea).Asadar, odata intrat pe poarta acelei case, observa un cotet in care statea un purcel intins ....a ramas cateva minute privind acel animal , cu ochii mari si cu o expresie de mare uimire pe chip, dupa care a venit la mamica lui( in acest timp prietenul nostru tragea cu putere dintr-un obiect, prieten nedespartit al copiilor , chiar daca au 2 ani, obiect numit suzeta) , a apucat-o pe mamica de mana si a inceput sa o traga inspre locul unde statea misteriosul animal , aratandu-i-l, si strigand tare,,uite, cutzu cu suzeta in gura!" .
Nu-i asa ca ratul purceilor seamana bine de tot cu o suzeta? :tooth:
Ceva mai tarziu, au iesit ,,la poarta" .Nu stiu daca va puteti imagina cate ,,specii" de ,,cutzu" a putut el descoperi , trecand pe drumul acela satesc.Orice oaie, vaca sau capra, era un altfel de cutzu...pe care el il descoperea cu mare uimire , fiind oarecum derutat totusi de unele detalii care diferentiau intre ele ,,speciile".
Evident ,lucrurile nu au ramas asa pentru pentru multa vreme, fiindca in scurt timp eroul nostru a aflat ca pe pamant exista o sumedenie de alte patrupede cu blana .
:bow:
Altadata, mai bine zis cam peste 3-4 ani , acelasi ,, individ" , care ramasese un mare mester in ale perlelor, mai capatase pe lange aceasta caracteristica si o energie greu de descris , iar pentru el, greu de stapanit.Astfel incat, deseori isi mai luxa cate un degetzel, pe la joaca, mai cadea, il mai lovea cate un leagan, etc.
Insa odata s-a intamplat ca, alergand dupa o minge, sa se impiedice si cada , lovindu-se foarte rau.Mamica lui, cand l-a vazut, a lergat cu el in brate la spital, speriata, fiindca avea pe frunte o taietura adanca din care tasnea sangele .
Acolo, pe masa chirurgicala, dupa ce abia aceeptase ca trebuie saa fie curatat si cusut,statea si ii urmarea doctorului fiecare miscare.Practic nu il slabea din ochi pe acel doctor caruia reusise sa-i smulga promisiunea ca in niciun caz nu ii va face operatie..
Asadar, il urmarea , cum se spala pemaini, cum isi pune manusile, cum isi pregateste anestezicul, etc.
La un moment dat baietelul se ridica si i se adreseaza doctorului, insa pe un ton care exprima o mare maturitate, dobanida atat de spontan, date fiind circumstantele: Auzi, sper ca tu esti de onoare si ca n-o sa-mi faci operatie.Ai promis doar!
La care doctorul ii replica: desigur, amice.Mi-am dat cuvantul!Doar am sa te cos sa poti fii la fel ca inainte!
Baietelul, inca suspicios, il mai intreaba( cu o si mai mare maturitate si intelepciune) : Pai atunci cum se face ca te-ai spalat mult pe maini si apoi ti-ai pus manusile? Crezi ca ma pacalesti? Mami , vreau sa plecam in clipa asta!
A urmat un dialog apoi ca de la doctor la pacient , cu argumente si contrargumente.Apoi rana a fost in fine , inchisa .
In drum spre casa, baietelul a rostit, mai mult ca pentru sine,, Ce ciudati mai sunt si copiii astia"....
:bow:
Trasnaia cu pudra de talc a simtito careva? pai eu da si inca cum!:)
Intr-o dupaamiaza pe cind Nelson inca era in premergator si Alexandro doar 2 anisori si citeva luni avea,eram sus in dormitoare facind curatenie si cei doi(ca fata era la maicamea) in sufragerie jucinduse.Dar eu pe o masuta aveam si citiva pemparsi si servetele umede pt Nelson,dar si o cutie cu pudra de talc,binenteles fara sa ma gindesc ca unul dintre ei o sa o ia.
Asa ca ajunsesem la scari cu curatenia si zic sa arunc un ochi sa vad ce fac baietii mei ce prea liniste era...aoleu:help: totul era ALB inclusiv ei,adica :parchetul era alb,covorul din albastru era alb,televizorul si masuta erau albe,canapeaua ce sa mai toata alba,mobila si aia cit au ajuns de sus alba era,peretii la fel la inaltimea lor si comic e ca chiar daca erau albi din cap pina in picioare niciunul nu avea in gura sau in ochi,dar in schimb pe toata fata si in par,chiar daca ei sunt blonzi,acum erau albi.Intii mi-am pus miinile in cap apoi ma bufnit risul si ei ca doi :innocent::innocent: frumosi nu stiau nimic.Toata cutia cu praf de talc era in sufragerie,de curatenie ce sa mai termin si asa am lasat pina a doua zi cind veni sotul de la servici,ca sa vada si el trasnaia odraslelor lui.Pe ei i-am scuturat frumusel si i-am bagat in cada.
Dupa vreo juma de an prietena mea care si ea are o fetita de virsta lui Alexandro si un baietel mai mic ca nelson dar atunci era si el in premergator,pai o pati cu pudra de talc:rofl: si asta creca de prea mult ce a ris de mine:P.