avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie locuinta

Buna seara! Intrebarea mea este : daca am asigurare facultativa (de vreo 3 ani ) la apartamentul pe care il detin trebuie sa fac si asigurarea obligatorie (de 20 euro, am intteles de le televizor)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Barabas , Consultant asigurari 10:05, 25 Iunie 2011
Prin modificarile aduse de Legea nr. 248/2010, la articolul 3 al Legii nr. 260/2008, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
"(8) Nu intră sub incidenţa prezentei legi persoanele fizice şi juridice care şi-au încheiat o asigurare facultativă a locuinţelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie."
Pretul asigurarilor este de la 10Euro-20 Euro, in functie de tipul locuintei.
Pool-ul de asigurari, componenta PAID au cam 13 societati de asigurari agreate , iar pretul despagubirilor este de 10.000-20.000 euro in functie de asigurare.
Pentru valori mai mari, asigurarile facultative ce acopera pe linga riscul producerii unor dezastre naturale , cuprind si alte riscuri: explozie, incendiu, furt inundatii, e.t.c.
Proprietarii care detin o polita facultativa sunt obligati sa incheie asigurare obligatorie a locuintei dupa perioada de valabilitate a acesteia, daca aceasta are loc dupa 15 ianuarie 2011
Daca a-i asigurarea valabila pe apartament nu e nevoie sa facei ai asigurarea obligatorie
Buna ziua
Draga doamna inca nu este in vigoare acea lege cu asigurarea obligatorie de locuinte ea va aparea abia in luna mai.In ce priveste firma de asigurari aceasta incearca orice modalitate de a speria clientii pentru a putea obtine bani prin orice mijloace legale sau aparent legale.Nimeni nu te poate obliga la acest lucru iar in caz de forta majora (cutremur inundatii etc) esti singura care suporta consecintele nu te amendeaza nimeni deocamdata pana va aparea legea cu asigurarea de locuinta care, nu stim deocamdata ce contine.
Stimate/a puysor, va invit sa studiati legislatia privind asigurarile inainte de a exprima parerea. Puteti chiar sa analizati si fragmente chiar din acest articol. Obligativitatea acestei asigurari este deja stabilita prin lege, legea exista, inclusiv modificari multiple la ea, se stie exact ce contine si mai ales data de la care chiar devine obligatorie aceasta asigurare, si anume 15 iulie 2011. O simpla cautare pe Google v-ar fi lamurit.

Alte discuții în legătură

Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)