avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie locuinta

Buna seara! Intrebarea mea este : daca am asigurare facultativa (de vreo 3 ani ) la apartamentul pe care il detin trebuie sa fac si asigurarea obligatorie (de 20 euro, am intteles de le televizor)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Barabas , Consultant asigurari 10:05, 25 Iunie 2011
Daca tot s-a simtit nevoia sa se inventeze o lege prin care sa oblige oamenii sa asigure in multe cazuri riscuri inexistente, ar fi fost mai bine sa permita oricarui asigurator sa incheie asigurari obligatorii. Ma deranjeaza faptul deoarece eu sunt fidel unei societati de asigurari( pentru alte tipuri de asigurare) care nu face parte din 'grupul vesel' de asigurare impotriva dezastrelor naturale si sunt obligat sa devin client acum al unei societati nascuta intr-un balcon de garsoniera.
Onest era ca legea sa prevada si o asigurare obligatorie de 12,66 euro pentru cutremure de pamant si inundatii, o alta de 6,33 euro pentru cutremure de pamant, alta de 12,66 euro pentru alunecari de teren si inundatii, s.a.m.d. in functie de conditiile reale. Altfel, as propune ca orice roman, chiar fara a fi proprietarul unui autoturism sa plateasca si RCA deoarece nu se stie cand (se) va lovi pe drumurile publice un autoturism.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
ContSters167028, utilizator
@aliquid_novi

Acum (din decembrie, mai exact) aveti posibilitatea de a incheia o asigurare facultativa a locuintei la societatea pe care o agreati, asigurare care trebuie sa cuprinda minim cele trei riscuri catastrofice si suma de minim 20.000 euro.
Este pacat insa ca pana in decembrie, existenta unei asigurari facultative nu excludea obligatia incheierii unei asigurari obligatorii... sa spunem ca acum ar fi o stare de oarecare normalitate.
Au aparut normele de aplicare?
Sfatuiti-l pe agentul dv. de asigurari sa citeasca legea, ori sa-si schimbe jobul.
Dv . va recomand cu caldura sa va schimbati agentul de asigurare.
Mult succes, si nu va faceti griji , aveti polita de asigurare necesara,
@as_bogdan, au aparut normele in Monitorul Oficial 315 din 6 mai 2011.

Alte discuții în legătură

Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)