avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insusirea unei identitati false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insusirea unei identitati false

In urma decesului bunicului meu am ramas (eu si fratele meu dupa tata) impreuna cu un unchi si o matusa,mostenitori pe o parcela de teren de 6 ha,dupa dezbaterea mostenirii,fiecare avand cf.de mostenitor.Unchiul meu a vandut tot terenul,facand abuz de asemanarea de nume(nume identic cu al bunicului meu)in fata notarului unde a declarat ca este singurul proprietar al terenului,neamintind si de ceilalti mostenitori,insusindu-si o suma de bani din vanzarea terenului.Am facut plangere penala si am cerut anularea contractului de vanz.-cumparare.toate acestea in anul 2005 cand am aflat ca a vandut terenul.Tribunalul Sighisoara dispune obligarea la despagubiri si anularea contractului de vanzare cumparare.Dupa 5 ani de judecata,(plini de amanari din parte lui) Curtea de Apel Tg.Muresse anuleaza sentinta de la Sighisoara,nu desfiinteaza contr.de vanzare -cump,nu-l obliga la despagubiri pe motiv ca iese de sub incidenta art 293 al.1 fiind depasit termenul,care a expirat in 2010,cu toate ca am facut dovada insusirii de identitate falsa si existand latura subiectiva a vinovatiei ,suma primita in urma vanzarii. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pt recuperarea terenului. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:10, 6 Februarie 2011
Este indicat sa sesizati si CEDO.
Ar fi bine ca in Romania sa inceteze astfel de situatii care se pare ca nu vor inceta prea curand...

Depinde pe ce temei legal va veti intemeia actiunea in civil.
Cand s-a finalizat procesul penal in recurs?
PE data de 5 ian. 2011 am avut ultima infatisare la Curtea de Apel Tg.Mures.Eu locuiesc in Germania din aceasta cauza nu ma pot ocupa direct de proces si avocata angajata mi-a spus acum 1 ora ca dosarul nu a fost inca trimis la Tribunalul Sighisoara
Angajati un avocat care sa va reprezinte intr-un eventual proces civil.
Puteti imputernici din Germania, in mod legal ,un avocat din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare = incetare proces penal ? Statescu Statescu Buna ziua! Intr-un proces penal s-a dispus : \" [i]in baza art.11, pct.2,lit.b,rap. la art.10,al.1, lit.g, cu aplicarea art.122,al.1,lit.e si a art.124 CPPen. ... (vezi toată discuția)
Daune morale GFM GFM În condiţiile în care am fost acuzat de tulburare de posesie, faptă prevăzută de art. 220 alin. 1, C.P, s-a dat NUP, mai mult, am anulat în instanţă ... (vezi toată discuția)
Contestatie nup emiliana emiliana In luna aprilie, am depus o plangere penala impotriva primarului. Eu mostenesc 3.5 ha teren de la mama, care pana in anul 2001 a fost la un IAS. Acesta s-a ... (vezi toată discuția)