avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie poate refuza schimbarea numelui de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie poate refuza schimbarea numelui de familie?

Buna seara

In formularul de divort, am cerut ca fosta sotie sa isi reia numele de familie avut anterior. Daca eu am cerut acest lucru, ea poate sa refuze schimbarea numelui de familie? Familia din care fac eu parte, este o familie cu rezonanta (in realitate).
m_ella2005

Mama ar trebui sa fie constienta de faptul ca oricand poate intalni pe altcineva cu care va putea sa se casatoreasca si sa ii ia numele de familie, deci iar nu va avea acelasi nume cu al copilului.

Corect.
Aveti dreptate,dar mama poate opta in aceasta situatie(o noua casatorie),si pentru pastrarea numelui actual.
Stim foarte bine cite femei isi pastreaza si numele "de fata".Fiecare dintre noi avem o motivatie ,atunci cind este necesar.

Din punct de vedere moral,cele doua distinse doamne,avocat si psiholog,au perfecta dreptate,din punct de vedere legal,problema este la latitudinea unei eventuale intelegeri intre soti,in favoarea minorului si in ultima instanta,la latitudinea sotului,care in cazul in care nu accepta,mama copilului sau revine la numele avut anterior casatoriei
Si eu cred ca orgoliile ar trebui abandonate in favoarea copilului
Si daca ajunge doamna cu numele anterior casatoriei pe la primarie sa schimbe numele copilului din cel al sotului in al ei, actual? Ce-ar zice domnul sot atunci? :D

Personal, cred ca fiecare sade mai bine cu numele sau insa... dupa bordei si obicei!
Dar sa fim asa de... inflexibili si sa nu permitem altuia sa mai aiba un nume ca al nostru pe motiv ca... noi suntem unul si atat... e putintel prea rigid, parca.

Asta imi aminteste de foile de citire apometre pe care le intocmi, mandru nevoie-mare, domnul administrator al unui bloc. In doua exemplare... pe unul scrie DUPLICAT si pe celalalt... UNICAT!!! :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sakhal sakhal Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Problema este in felul urmator< Doamna si Domnu Popescu hotarasc sa divorteze,insa Domnu ... (vezi toată discuția)
Doresc sa pastrez numele dobandit in urma casatoriei insa sotul nu este de acord lili5 lili5 judecatoarea mi-a cerut sa motivez dorinta mea de a pastra numele la infatisarea urmatoarea si ultima de pe 27 mai 2008, dinainte de desfacerea casatoriei. eu ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)