avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... concediere contestata \"tardiv\" - ...CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

concediere contestata "tardiv" - ...CEDO

am contestat preavizul de concediere si apoi concedierea prin precizare la multe zile ...dupa cele 30 inscrise in decizia de concediere. (De fapt nu exista document postal ca mi s-a comunicat mie personal cu semnatura, ci unui membru al familiei, care a avut intentia sa mi-o dea, si nu mi-a mai dat-o ... dar nici asa nu s-a intocmit proces verbal cine e persoana)
Pe fond am castigat . S-a respins prematuritatea si tardivitatea introducerii cererii. Am fost reintegrat 5 luni de zile.
Am pierdut la recurs datorita "tardivitatii".
La revizuire am pierdut. (am invocat plus petita - adica s-a judecat prea mult, "tardivitatea" ( invocata simultan cu "prematuritatea"!) care fusese respinsa pe fond)

Contestatia in anulare este la jumatatea ei si nu mi s-au comunicat cateva hartii legal la recurs. O speta tot cu un preaviz contestat in care respectivul a pierdut. Nu am sperante prea mari, chiar daca mi s-a incalcat dreptul la aparare.

Ce motive serioase as avea pentru CEDO inainte sa imi expire jumatatea de an de rigoare? De unde ar trebui sa incep.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 19:20, 21 Februarie 2011
Mai exista si posibilitatea ca cererea sa fie declarata inadmisibila ... prin urmare, nu sunt numai cele doua posibilitati prezentate de dvs.
la recurs am pierdut, deja au trecut 3-4 luni de cand mi-am facut singur copii xerox dupa hotararea CAB din dosar si am gasit documente in dosarul de recurs care nu mi s-au comunicat.

la litigii de munca se poate ajunge la ICCJ?...

Sunt sanse sa pierd ...din multe motive, inclusiv redactare proasta.. la cedo, 90% sunt respinse pe acest motiv.
Deci este proces echitabil daca fondul reangajeaza salariatul si la recurs e in alt fel??!!

eu nu pot dovedi traficul de influenta.... nu am dovezi.. deci trebuie sa ma lupt cu alte... metode... tot legale....si corecte.. chiar daca au profitat de "...neatentia..." mea, , ideea e ca ei sa tergiverseze ca sa ma plictisesc eu....si sa renunt
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Puteti invoca art.6 par.1 din Conventie ... intrucat la dosar exista anumite acte care nu v-au fost comunicate se poate spune ca a existat o violare a art. 6 din Convenţie.
In acest sens, vedeti CEDO, secţia II, hotărârea F. R. versus Elveţia, 28 iunie 2001, 37292/97 referitor la Comunicarea actelor dosarului, egalitatea armelor si contradictorialitate.

concret, respectivele documente mi se vor comunica? se reia judecata?
in cadru carei proceduri, se vor comunica?
sau cedo este final, iar lipsa comunicarii e motiv sa se desfiinteze de tot recursul, determinand " castigul ", datorita incalcarii "dreptului la aparare."
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
macovei2000 a scris:

lla litigii de munca se poate ajunge la ICCJ?...
Sunt sanse sa pierd ...din multe motive, inclusiv redactare proasta.. la cedo, 90% sunt respinse pe acest motiv.

Nu, la litigii de munca nu se poate ajunge la ICCJ.....doar tribunal si recurs la curtea de apel.

Ceea ce ati mai scris mai sus este complet fals:
1 in primul rand la CEDO NU sunt respinse 90% din dosare
2. sub nici un motiv, la CEDO, NU se resping dosare din cauza redactarii.

In Regulamentul Curtii scrie foarte clar ca se inregistreaza toate plangerile chiar daca sunt redactate sumar. In cazul in care Curtea considera ca sunt necesare mai multe informatii atunci cere aplicantului sa mai detalieze...

La CEDO nu exista absolut nicio respingere pe motiv de "redactare proasta".
Chiar daca o cerere este declarata inadmisibila/respinsa ea este foarte clar motivata si explica foarte clar motivul pentru care a fost respinsa: "nu a existat nicio incalcare a prevederilor Conventiei"
Asa ceva: "redactare proasta" sau "aiuristica" pur si simplu nu exista la CEDO...doar in parerile unora de pe acest site care isi schimba pozitia in functie de argumentele cu care le desfiintezi sustinerile....

Redactati plangerea catre CEDO cat de bine puteti si atasati la ea la copii dupa toate actele din dosar.
Daca CEDO va da dreptate, atunci va trebui sa va adresati ICCJ cu o cerere de revizuire ....ICCJ va putea dispune reluarea judecatii din momentul in care a fost consemnata incalcarea unui drept prevazut de Conventie...poate fi fond sau recurs....
Ganditi-va ca daca CEDO va da dreptate, puteti sa va cereti drepturile salariale actualizate cu indicele de inflatie si dobanda de referinta de la data deschiderii procesului de care va plangeti pana in momentul in care se va rejudeca dosarul....cu siguranta vor fi peste 18.000 euro (socotind un salariu de 500 euro/luna inmultit cu 3 ani).
Chiar aveti de gand sa va mai lamentati mult si sa lasati banii astia sa va scape printre degete?!
Este evident ca nu intelegeti nimic din ceea ce vi se intampla....
Ca parte in dosar aveti obligatia sa va mai prezentati din cand in cand la arhiva instantei, sa cititi dosarul si sa va faceti copii dupa inscrisuri....

Alte discuții în legătură

Despre cedo categoric categoric Cam cate plangeri intocmesc Romanii anual catre CEDO si cate ajung sa fie luate in considerare anual? (vezi toată discuția)
Raportul pe 2010 al cedo cu privire la romania allissa allissa Pe Site-ul Curtii, in limbile engleza si franceza exista o [b]statistica pe 2010 [/b]unde ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut inseamna contestatie la executare? ContSters83715 ContSters83715 am pierdut un litigiu de munca la recurs, la fond am castigat, am fost reintegrat, mi s-au platit salarii. Cand am pierdut... mi s-a pus in vedere de pe o zi ... (vezi toată discuția)