avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... concediere contestata \"tardiv\" - ...CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

concediere contestata "tardiv" - ...CEDO

am contestat preavizul de concediere si apoi concedierea prin precizare la multe zile ...dupa cele 30 inscrise in decizia de concediere. (De fapt nu exista document postal ca mi s-a comunicat mie personal cu semnatura, ci unui membru al familiei, care a avut intentia sa mi-o dea, si nu mi-a mai dat-o ... dar nici asa nu s-a intocmit proces verbal cine e persoana)
Pe fond am castigat . S-a respins prematuritatea si tardivitatea introducerii cererii. Am fost reintegrat 5 luni de zile.
Am pierdut la recurs datorita "tardivitatii".
La revizuire am pierdut. (am invocat plus petita - adica s-a judecat prea mult, "tardivitatea" ( invocata simultan cu "prematuritatea"!) care fusese respinsa pe fond)

Contestatia in anulare este la jumatatea ei si nu mi s-au comunicat cateva hartii legal la recurs. O speta tot cu un preaviz contestat in care respectivul a pierdut. Nu am sperante prea mari, chiar daca mi s-a incalcat dreptul la aparare.

Ce motive serioase as avea pentru CEDO inainte sa imi expire jumatatea de an de rigoare? De unde ar trebui sa incep.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 19:20, 21 Februarie 2011
freeelis a scris:

Mai exista si posibilitatea ca cererea sa fie declarata inadmisibila ... prin urmare, nu sunt numai cele doua posibilitati prezentate de dvs.

Pentru freeelis

Incep prin a recunoaste faptul ca postarile dvs sunt impecabile din mai multe pct de vedere....
"Va arunc manusa..... "

Va propun sa studiem impreuna baza de date de HUDOC - cazurile impotriva Romaniei - pentru economie de timp si pentru relevanta.....in perioada 2010, de exemplu, si sa facem impreuna o statistica dupa cum urmeaza:

Nr total de cazuri ale Romaniei solutionate de Curte in 2010 din care:

A. Nr cazurilor declarate inadmisibile in exclusivitate pe motiv ca nu a existat nicio incalcare a vreunui art CEDO (nu exista nici un alt motiv pentru inadmisibilitate)

B. Numarul cazurilor declarate admisibile si aici exista doua cazuri:
B1. Romania a fost condamnata
B2. Romania a recunoscut incalcarea prev Conventiei ("Struck out of the list") - in aceasta categorie sunt cele 90% din cazuri

Astept cu interes raspunsul dvs, eventual conditiile in care "veti ridica manusa"....
HUDOC ...
[ link extern ]

Deşi nu trebuie să fiţi reprezentat de către un avocat la începutul procedurii, o asemenea reprezentare devine obligatorie după comunicarea cererii dumneavoastră Guvernului. Totuşi, în marea majoritate a cazurilor, cererile sunt declarate inadmisibile înainte de a fi comunicate Guvernului.

 Curtea va analiza admisibilitatea cererii dumneavoastră, ceea ce înseamnă că plângerea dumneavoastră trebuie să satisfacă anumite condiţii prevăzute de Convenţie . Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, cererea dumneavoastră va fi respinsă.
 Dacă cererea dumneavoastră, în totalitate sau în parte, este declarată inadmisibilă, decizia este definitivă şi (nu mai poate fi atacată) irevocabil
-----
Impotriva cui pot introduce o plângere?
 Împotriva unuia sau a mai multor state părţi la Convenţie care, conform părerii dumneavoastră a / au încălcat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului printr-una sau mai multe acţiuni sau omisiuni care v-au afectat direct;
 acţiunea sau acţiunile contestate trebuie să fie întreprinsă(e) de o autoritate publică a acelui/acelor stat(e) (tribunal, administraţie publică …
 Curtea nu se poate ocupa de plângerile împotriva particularilor sau a instituţiilor private, de exemplu societăţile comerciale. );

Deci nu pe societatea comerciala o dau in judecata pt concediere , ci pe statul roman, care a judecat alb/negru, juridic nu stiu sa ma exprim. Dar simt ca ceva este inneregula.

2) 2 ani au trecut fond + recurs redactat +3/4 luni
3) la CEDO dureaza 1 an pana la adminisibiltate si inca 5-7 ani judecata
4) in total sunt 9 ani....
5) cum se termina CEDO revin in tara si se reia judecata prin revizuire la ICCJ, iar pe toti acesti 9 ani mi se dau salariile inapoi + reincadrare? (sau echivalent), dupa ce se termina revizuirea.....

ca sa mai spal din rusine
citez pe altcineva
vezi ultimul comentariu
[ link extern ]

"Atentie la Cedo , statistica arata ca peste 90% din cereri sunt declarate inadmisibile de judecatori , intreaga procedura de respingere se face prin trimitere la articolul 35 , fara nici o raportare la faptele acuzate deci poti crede ori ca tegiverseaza sau nu citesc fiind foarte ocupati " ...

Probabil efectiv nu se intrunesc conditiile de ADMISIBILITATE, articolele ...d ex "proces inechitabil", "dreptul efectiv la recurs" - inca nu am dedus unde ar fi inechitatea concreta in cazul meu, ci doar discrepanta dintre un judecator si altul, si cateva foi necomunicate mie. Castigand pe fond, de ce as mai face recurs? ...Oricum am facut recurs, ca masura de siguranta....

Cu toate acestea optimismul meu ramane tot la cedo. In conditiile incare la revizuire am pierdut. Iar contestatia in anulare (pt necomunicarea unor documente).. cine stie daca nu o pierd si pe aceasta....ca la indigo.

ma apuc de printat si completat de mana formularul (ciorna).

trebuie toate-toate actele de la dosar adica:

Copii dupa toate cele 25 de fise de post ale colegilor mei de puse la dosar de partea adversa? (ca sa arate ca a fost concediere colectiva, cand de fapt colegii si-au dat demisia si singurul post reorganizat la aceasta concediere colectiva a fost un singur post - al meu)
situatiile cu profitul firmei de la registrul comertului pe 2007-2008?
Toate actele comunicate de partea adversa mie/de mine partii adverse + cererea de chemare in judecata, precizarea de contestare a deciziei de concediere, concluzii scrise (si ale mele si ale partii adverse) sentinta pe fond + recursul meu si al lor + intampinarea mea si a lor + hotararea de la recurs + revizuirea (pierduta de mine) + inceputul de contestatie in anulare (care e in desfasurare) + intampinarea depusa , cu promisiunea trimiterii hotararii de la c.i.a. cand va fi redactata?

Nr de exemplare de cereri: 2?
unu pentru curte - unul pentru partea adversa (o S.C.), intreb....
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
ContSters83715, utilizator
allissa a scris:

freeelis a scris:

Mai exista si posibilitatea ca cererea sa fie declarata inadmisibila ... prin urmare, nu sunt numai cele doua posibilitati prezentate de dvs.

Pentru freeelis

Incep prin a recunoaste faptul ca postarile dvs sunt impecabile din mai multe pct de vedere....
"Va arunc manusa..... "

Va propun sa studiem impreuna baza de date de HUDOC - cazurile impotriva Romaniei - pentru economie de timp si pentru relevanta.....in perioada 2010, de exemplu, si sa facem impreuna o statistica dupa cum urmeaza:

A. Nr cazurilor declarate inadmisibile in exclusivitate pe motiv ca nu a existat nicio incalcare a vreunui art CEDO (nu exista nici un alt motiv pentru inadmisibilitate)

B2. Romania a recunoscut incalcarea prev Conventiei ("Struck out of the list") - in aceasta categorie sunt cele 90% din cazuri

Astept cu interes raspunsul dvs, eventual conditiile in care "veti ridica manusa"....

Eu nu fac statistici si nici nu citesc dupa materialele publicate pe INTERNET referitoare la aceste statistici.
Jurisprudenta CEDO nu se refera numai la cazurile de inadmisibilitate in care era parte si statul roman.

:offtopic:
Cred ca in momentul postari unui mesaj trebuie sa se dea un raspuns cat mai complet, astfel incat initiatorul topicului sa vada toate posibilitatile si nu sa-l trimitem de la Ana la Caiafa si nici sa ne laudam singuri cu talentul pe care il avem.

Am un mare respect pentru cei care reusesc sa se descurce singuri fara a avea nevoie de ajutorul unui avocat. Sunt situatii si situatii in care putem sau nu sa apelam la un astfel de ajutor.

Nu arunc si nici nu ridic vreo manusa .... acest forum nu este locul unei dispute intre useri , ci locul unde se discuta anumite probleme juridice si nu implicarea unei persoane fizice sau juridice.
va rog trimiteti linkuri/spete CEDO gata judecate
- de concediere - eventual "tardiv" introdusa
1) in timpul judecatii (prin precizare, dupa expirarea celor 30 de zile din decizie) si
2) eventual daca se gaseste dupa tipicul meu adica "contestata inca din faza de preaviz" "prematur"multumesc f mult, mersi de ajutor.
Prematur si tardiv nu au nici un sens, se contrazic, dar iata momentan am pierdut pe "tardivitate"
freeelis a scris:

allissa a scris:

Pentru freeelis

Eu nu fac statistici si nici nu citesc dupa materialele publicate pe INTERNET referitoare la aceste statistici.
Jurisprudenta CEDO nu se refera numai la cazurile de inadmisibilitate in care era parte si statul roman.

Cu tot respectul...nu este vorba despre materiale publicate pe INTERNET.
Am precizat foarte clar: HUDOC
[ link extern ] /

Copy/paste de pe site-ul Curtii:

What is HUDOC?

The European Court of Human Rights HUDOC Portal is a powerful, user-friendly information system which provides free online access to the case-law of the European Court of Human Rights, the European Commission of Human Rights and the Committee of Ministers. The judgments, decisions, resolutions and reports of these bodies are held in a database and can be consulted via a sophisticated search screen.
To ensure the most efficient use of the database as a research tool, the Portal is updated regularly and may be searched at any time.

Traducere:
Portalul HUDOC este un sistem informatic puternic, cu interfata prietenoasa care ofera acces liber la cazurile Curtii
Portalul include: decizii, judecati si rezolutii care pot fi consultate prin intermediul unui sistem sofisticat de cautare....
Pentru a folosi portalul (baza de date) ca o unealta de studiu/cercetare, portalul este actualizat in mod regulat si permite cautarea de informatii in baza de date in orice moment....
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
allissa, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre cedo categoric categoric Cam cate plangeri intocmesc Romanii anual catre CEDO si cate ajung sa fie luate in considerare anual? (vezi toată discuția)
Raportul pe 2010 al cedo cu privire la romania allissa allissa Pe Site-ul Curtii, in limbile engleza si franceza exista o [b]statistica pe 2010 [/b]unde ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut inseamna contestatie la executare? ContSters83715 ContSters83715 am pierdut un litigiu de munca la recurs, la fond am castigat, am fost reintegrat, mi s-au platit salarii. Cand am pierdut... mi s-a pus in vedere de pe o zi ... (vezi toată discuția)