HUDOC ...
[ link extern ]
Deşi nu trebuie să fiţi reprezentat de către un avocat la începutul procedurii, o asemenea reprezentare devine obligatorie după comunicarea cererii dumneavoastră Guvernului. Totuşi, în marea majoritate a cazurilor, cererile sunt declarate inadmisibile înainte de a fi comunicate Guvernului.
Curtea va analiza admisibilitatea cererii dumneavoastră, ceea ce înseamnă că plângerea dumneavoastră trebuie să satisfacă anumite condiţii prevăzute de Convenţie . Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, cererea dumneavoastră va fi respinsă.
Dacă cererea dumneavoastră, în totalitate sau în parte, este declarată inadmisibilă, decizia este definitivă şi (nu mai poate fi atacată) irevocabil
-----
Impotriva cui pot introduce o plângere?
Împotriva unuia sau a mai multor state părţi la Convenţie care, conform părerii dumneavoastră a / au încălcat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului printr-una sau mai multe acţiuni sau omisiuni care v-au afectat direct;
acţiunea sau acţiunile contestate trebuie să fie întreprinsă(e) de o autoritate publică a acelui/acelor stat(e) (tribunal, administraţie publică …
Curtea nu se poate ocupa de plângerile împotriva particularilor sau a instituţiilor private, de exemplu societăţile comerciale. );
Deci nu pe societatea comerciala o dau in judecata pt concediere , ci pe statul roman, care a judecat alb/negru, juridic nu stiu sa ma exprim. Dar simt ca ceva este inneregula.
2) 2 ani au trecut fond + recurs redactat +3/4 luni
3) la CEDO dureaza 1 an pana la adminisibiltate si inca 5-7 ani judecata
4) in total sunt 9 ani....
5) cum se termina CEDO revin in tara si se reia judecata prin revizuire la ICCJ, iar pe toti acesti 9 ani mi se dau salariile inapoi + reincadrare? (sau echivalent), dupa ce se termina revizuirea.....
ca sa mai spal din rusine
citez pe altcineva
vezi ultimul comentariu
[ link extern ]
"Atentie la Cedo , statistica arata ca peste 90% din cereri sunt declarate inadmisibile de judecatori , intreaga procedura de respingere se face prin trimitere la articolul 35 , fara nici o raportare la faptele acuzate deci poti crede ori ca tegiverseaza sau nu citesc fiind foarte ocupati " ...
Probabil efectiv nu se intrunesc conditiile de ADMISIBILITATE, articolele ...d ex "proces inechitabil", "dreptul efectiv la recurs" - inca nu am dedus unde ar fi inechitatea concreta in cazul meu, ci doar discrepanta dintre un judecator si altul, si cateva foi necomunicate mie. Castigand pe fond, de ce as mai face recurs? ...Oricum am facut recurs, ca masura de siguranta....
Cu toate acestea optimismul meu ramane tot la cedo. In conditiile incare la revizuire am pierdut. Iar contestatia in anulare (pt necomunicarea unor documente).. cine stie daca nu o pierd si pe aceasta....ca la indigo.
ma apuc de printat si completat de mana formularul (ciorna).
trebuie toate-toate actele de la dosar adica:
Copii dupa toate cele 25 de fise de post ale colegilor mei de puse la dosar de partea adversa? (ca sa arate ca a fost concediere colectiva, cand de fapt colegii si-au dat demisia si singurul post reorganizat la aceasta concediere colectiva a fost un singur post - al meu)
situatiile cu profitul firmei de la registrul comertului pe 2007-2008?
Toate actele comunicate de partea adversa mie/de mine partii adverse + cererea de chemare in judecata, precizarea de contestare a deciziei de concediere, concluzii scrise (si ale mele si ale partii adverse) sentinta pe fond + recursul meu si al lor + intampinarea mea si a lor + hotararea de la recurs + revizuirea (pierduta de mine) + inceputul de contestatie in anulare (care e in desfasurare) + intampinarea depusa , cu promisiunea trimiterii hotararii de la c.i.a. cand va fi redactata?
Nr de exemplare de cereri: 2?
unu pentru curte - unul pentru partea adversa (o S.C.), intreb....