Pai daca adunati putin diferite coloane o sa aveti neplacerea sa constatati ce v-am comunicat.
Sa luam de ex salariul presedintelui care e cel mai simplu de verificat si ca nu iese la socoteala de unde rezulta ca ori foloseste excel si are ceva gresit la calcul ori calculator simplu.
Salariu scrie 640
Scara 1 320.96
Scara 2 318.91
total 638.87.
In plus sunt o gramada de coloane cu 0 degeaba.Daca nu au admin sau femeie de servici oare de ce afiseaza coloane pt ei cu 0?
Ce or fi insemnand diverse?Sa presupunem ca sunt diverse cheltuieli.
De ce ar avea cinema minus pe rubrica diverse? A achitat in avans asa fara sa stie ce urmaza sa se cumpere?
Cum naiba exista rubrica penalitati luna si penalitati total?
O fi vrand sa zica ca cele lunare reprezinta cat a produs restanta pe ultima luna ? si toatlul este ce aveai luna trecuta plus cele lunare?
Oricum ar fi e absurd ca daca am mai multe luni neplatite nu se mai intelege nimic.
Listele de plata de Iasi le inteleg mai usor dar acolo lipsesc informatii vitale.
Vroiam sa vad cum ar trebui sa arate o lista de plata detaliata din care sa integeti aprope tot fara sa fie nevoie sa pui intrebari ci doar cunoscand legea.
Ce salarii au oamenii pe acolo?Administrator,presed,cenzor etc.
Cat se plateste curatenia ca vad din postarile anterioare(@adriantot) ca ati externalizat curatenia ?
Cu unele exceptii de redactare un I pe la iasi si in i Nebolduit la spatii comerciale nu prea vad alte greseli intrucat nu am cum sa le verific.
Ceea ce vedeti pe acel forum sunt listele de plata lunare. Acestea se afiseaza luna de luna. Dar, pe langa acestea, ori de cate ori intervin schimbari, pe perete, la afisier, langa aceste liste de plata afisate in format A3, se afiseaza si explicatiile.
Asa am afisat cateva luni contractul cu firma de curatenie cu explicarea repartizarii si o sa mai afisam daca mai intervin modificari.
Asa am afisat salariile sau indemnizatiile stabilite dupa aprobarea bugetului in adunarea generala si explicatii cu repartizarea acestei cheltuieli (inclusiv taxele si impozitele).
Am afisat si afisam de fiecare data cand facem reparatii devizul estimativ, contractul, anuntam receptia, repartizarea costurilor...
Toate aceste si altele ce apar luna de luna le afisam doar la afisierele din fiecare scara, unele inainte de a le realiza (de ex, devizele de modernizare a liftului sau hidroizolatia teraselor), fara a le publica pe internet.
In listele de plata apare situatia sintetica si nu analitica. Adica vedeti acolo "reparatii" sau "restante reparatii", "administrativ-gospodaresti", fara a fi nominalizate pentru ca acestea se afiseasa explicit, clar, cu documente (deviz, contract, factura...) alaturi la acelasi avzier cu listele.
Ar fi si foarte dificil sa apara distinct in lista de plata de exemplu "reparatie usa acces", "hidroizolatie terasa", "modernizare lift", "inlocuire interfon", "schimbat coloana alimentare", "deratizare"... Ar insemna cate o coloana pentru fiecare din acestea.
Asa ca sunt toate catalogate si incluse in rubrica reparatii sau restante reparatii, avand in vedere ca le afisam separat, langa lista si ca acestea pot ramane ca valoare mai multe luni pana le achita fiecare proprietar, la care se adauga altele...
Concret la intrebarea dv. pentru curatenie am avut doua persoane angajate cu care cheltuiam pe salarii (salarii plus impozit si contributii) in jur de 800 lei. Mai cheltuiam lunar pe materiale de curatenie vreo 200 lei. Expernalizand acest serviciu am facut contract cu o firma care a angajat cele doua persoane pe care le aveam noi, face curatenie, vine cu materialele lor de curatenie, are mai multe peroane angajate si daca se imbolnaveste una o inlocuieste imediat cu alta..., si careia-i platim lunar 1000 lei. Adica tot atat cat plateam si pana a colabora cu aceasta firma. Aceasta cheltuiala o gasiti in lista de plata la "administrativ-gospodaresti". Desigur ca acolo intra si contractul cu firma ce intretine instalatiile de apa si canalizare, un bec, un lacat, o taxa postala, consumabile de birou...
Toate cheltuielile se fac pe documente, se verifica de cenzor, se prezinta si se discuta in sedintele de comitet care au loc lunar cu cateva zile inainte de afisarea listelor.
Si noi mai facem greseli din cand in cand dar atunci cand le depistam sau cand ne sesizeaza cineva, le rezolvam, reglam, recalculam, regularizam...
Luati de la noi numai ceea ce credeti ca este bun si va foloseste. Si de la atii la fel!