avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie bunuri imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie bunuri imobile

sunt vaduva si am doi copii casatoriti
as dori sa donez bunuri imobile unuia dintre copii, fara ca acest act sa fie atacat mai tarziu de celalalt copil, sau de sotul celui caruia ii donez bunurile
cum trebuie sa procedez ca proprietatea acestor bunuri sa fie pe numele unui singur copil, fara ca fratele sau sotul acestuia sa aiba vreun drept de proprietate asupra bunurilor
va multumesc
Cel mai recent răspuns: artur1971 , utilizator 08:36, 9 Februarie 2011
Buna ziua . In familia noastra avem o situatie putin mai aparte. Parintii mei au 2 locuinte. O casa in care locuiesc ei inpreuna cu fratele si un apartament in care locuiesc eu.La cumpararea apartamentului eu am contribuit cu 30%. Parintii mei vor ca sa-mi doneze mie apartamentul in care stau cu specificatia ca 30 % a fost oricum achitata de mine , iar din casa eu sa fiu despagubit de fratele meu cu jumatate din casa iar eu sa-l despagubesc cu jumatate din cele 2/3 din apartament. Ce acte ar trebuii sa faca parintii mei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Interpretare dispozitii art. 845 c.civ. R Lupu R Lupu Salut, Am o nelamurire cu privire la calitatea de succesibil in viziunea legiuitorului din dispozitiile art. 845 C.civ.:\"Valoarea bunurilor instrainate ... (vezi toată discuția)
Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)